Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Vi söker en första forskningsassistent till forskningsprojektet Bortom vinnare och förlorare: Regionala variationer av fred efter den militära segern i Sri Lanka (REGIOPEACE). Omfattningen av anställningen är 40 %. Tidsperioden är 10 månader med tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är primärt datainsamling i Sri Lanka. I detta ingår resor till olika områden inom landet samt vid behov självständigt arbeta med rekrytering av lokala forskningsassistenter i projektet, t.ex. översättning i samband med intervjuer. Deltagande i planering och utveckling av metoder för materialinsamling tillsammans med forskningsteamet, samt deltagande i analys av material, kommer också att ingå i arbetsuppgifterna.

Den som anställs kommer att arbeta i forskningsprojektet Bortom vinnare och förlorare: Regionala variationer av fred efter den militära segern i Sri Lanka (REGIOPEACE) som finansieras av Vetenskapsrådet. För en beskrivning av forskningsprogrammet besök webbplatsen: https://www.umu.se/nyheter/nytt-anslag-till-regiopeace-fran-vetenskapsradet-_11681407/.

Kvalifikationer

Behörig att anställas är den som har en doktorsexamen i freds- och konfliktstudier, statsvetenskap eller relaterade ämnen, eller utländsk examen som anses likvärdig.

Vi söker dig som antingen är verksam i eller utanför Sri Lanka och som har djupgående kunskap om konflikter och fredsprocesser i landet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete med dessa frågor samt av fältarbete i Sri Lanka. God förmåga till kvalitativ datainsamling och dokumentering är ett krav. Sökanden ska kunna uttrycka sig väl på engelska i både tal och skrift. 

Ett brett nätverk av kontakter i Sri Lanka, gärna i olika konfliktdrabbade regioner, är en fördel. Förmåga att bedriva självständig forskning samt god samarbetsförmåga är viktiga meriter.

Ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi.

Ansökan ska innehålla:

• Personligt brev

• CV/meritförteckning

• Vidimerade kopior av betyg och examensbevis

• Eventuella övriga meriter som du vill åberopa

Närmare upplysningar lämnas av projektledare Malin Åkebo, 090-786 57 50, malin.akebo@umu.se.

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet har drygt 75 anställda. Institutionen har forskning bl.a. inom områdena freds- och konfliktstudier, lokal och regional politik och förvaltning samt politik för miljö, klimat och hållbar utveckling (för mer information, se http://pol.umu.se/). 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-788-23
Kontakt
  • Malin Åkebo, Projektledare, 090-7865750
  • Cecilia Burck, HR-samordnare, 090-7867205
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-05-25

Tillbaka till lediga jobb