Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Designhögskolan som arbetsplats kännetecknas av inkludering, nyfikenhet, kreativitet och samarbete. Ett flöde av internationella studenter och personal skapar en unik atmosfär som definieras av samhörighet och ett gemensamt syfte. Designhögskolans organisation karakteriseras av demokratiska processer och ett transparent ledarskap. Här uppmuntras studenter och personal att utmana gränserna i frågor kring hållbarhet och mångfald. På Designhögskolan handlar design inte bara om att lösa problem, det handlar också om att utmana status quo och öppna upp nya perspektiv. Tillsammans vill vi vara med och skapa en bättre morgondag. 

Förutom en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor erbjuder vi en miljö som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du läsa mer om vilka förmåner Umeå universitet erbjuder anställda: Förmåner

Vi söker nu en universitetsadjunkt i visuell storytelling och videoproduktion.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning, handledning, examination och utbildnings- planering/utveckling i visuell kommunikation och relaterade ämnen, metoder och mjukvara. Övriga uppgifter är att samverka med personal vid Designhögskolan för planering och arbete i enlighet med Designhögskolans och Umeå universitets tidsplaner, regler och rutiner. Omvärldsbevakning inom det egna ämnesområdet och aktivt deltagande i institutionsgemensamma uppgifter ingår i arbetsuppgifterna.  

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.  

Bedömningsgrunder och avvägning mellan grunderna 
Som bedömningsgrund vid anställningen skall i första hand de grader av skicklighet som utgör krav för behörighet av anställning gälla, samt graden av pedagogisk skicklighet. Därutöver gäller erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället samt graden av administrativ skicklighet som har betydelse för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.  

 • Pedagogisk skicklighet ska avse dokumenterade meriter från undervisning inom ämnesområdet visuell kommunikation och dokumenterad erfarenhet av undervisning, handledning och utbildningsplanering när det gäller högre utbildning.
 • Erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället ska avse dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom samverkansprojekt med extern part. 
 • Administrativ skicklighet innebär:
  - Förmåga att självständigt organisera, planera, dokumentera och utveckla utbildningsverksamhet.
  - F
  örmåga att vägleda studenter
  - Förmåga att skapa samarbete mellan utbildning inom ämnesområdet för befattningen, med andra ämnesdiscipliner, med professionsutövare samt med andra aktörer inom designområdet och i samhället i övrigt 

Övriga kvalifikationer 
För anställningen krävs mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Kunskap av Adobe programvara med fokus på After Affects och Premiere är meriterande.  

Förutsättningar 
Anställningen omfattar 50-100% (utifrån önskemål) och gäller en tidsbegränsad anställning under 2 år. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2022-02-28. Ansökan ska innehålla följande dokument/uppgifter som lämnas in elektroniskt:  

- personligt brev inklusive kontaktuppgifter
- meritförteckning/CV
- redogörelse för pedagogisk verksamhet
- redogörelse för samverkan med det omgivande samhället 
- examensbevis
- kontaktuppgifter till två referenspersoner 

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Demian Horst, demian.horst@umu.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1872-21
Kontakt
 • Demian Horst, 090- 786 97 82
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2022-01-26
Sista ansökningsdag 2022-02-28

Tillbaka till lediga jobb