Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom ämnena diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Vi söker en postdoktor till ett projekt om högintensiv träning för äldre personer. Projektet utförs inom ramen för Umeå Center för Funktionell Hjärnavbildning (UFBI) och är ett samarbete mellan Institutionen för Strålningsvetenskaper och Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering. Anställningen är placerad i Umeå, avser heltid och är tidsbegränsad till två år. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning

Anställningen är inom ”the Umeå HIT Study”, som är en tvärvetenskaplig studie. Den första delen av studien är en randomiserad kontrollerad studie som utvärderar genomförbarhet och effekter av högintensiv träning på muskel, hjärna, kardiovaskulär och psykologisk funktion bland äldre personer som inte är träningsaktiva. All data för denna första fas av studien är insamlad. Fas två kommer att fokusera på att träningsinterventionen ska bli anpassad och implementerad, detta i samarbete med äldre personer och seniororganisationer. Vi söker därför en kandidat med ett intresse för att både analysera befintlig strukturell/funktionell MR och neuropsykologiska data, samt arbeta med fas två, implementering av metoden.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att planera och genomföra forskning inom projektet, med största tyngd på datainsamling, analys och rapportering av resultat. Som postdoktor kommer du att arbeta självständigt och även samarbeta i ett team av juniora och seniora forskare från olika discipliner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som avlagt doktorsexamen inom medicinsk vetenskap, kognitiv neurovetenskap, psykologi eller annat för projektet relevant område. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Det är önskvärt att ha erfarenheter av klinik och/eller forskning relaterat till neuropsykologiska tester. Erfarenhet av MR analys är meriterande. Utmärkta kunskaper i engelska är önskvärt. Då kontakt med deltagare ingår i arbetet med studien är det också önskvärt att kunna prata och skriva svenska, men detta är inget krav för anställningen.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla

  • Ett personligt brev med en motivering till varför du söker anställningen och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 1 A4-sida).
  • Ett CV med publikationslista.
  • Styrkta kopior av relevanta handlingar (ex doktorsexamen)
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 13 augusti 2021. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Närmare upplysningar lämnas av professor Carl-Johan Boraxbekk, cj.boraxbekk@umu.se

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-769-21
Kontakt
  • Carl-Johan Boraxbekk, 090-786 62 12
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-05-10
Sista ansökningsdag 2021-08-13

Tillbaka till lediga jobb