Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en studieadministratör där uppdraget innebär en kombination av studieadministration och handläggning av studenternas verksamhetsförlagda utbildning (VFU).

I arbetsuppgifterna ingår löpande studieadministration kopplat till institutionens utbildningsprogram och kurser, som till exempel registrering av studenter, tentamensadministration samt andra vanligt förekommande uppgifter inom studieadministration. Utifrån uppkomna behov förväntas du även att ge stöd av olika slag till kollegor, lärare och studenter. Arbetet som studieadministratör avser till stor del kontakt med studenter i individuella möten, på studentexpeditionen, via telefon eller via mail. I uppdraget ingår det även att placera studenter hos olika vårdgivare enligt avtal med regioner och kommuner samt registrering av studenternas placeringar i systemstödet för VFU, arkivering etc. Då VFU är en stor del av institutionens omsättning ingår även en del ekonomi.

I alla uppdrag har du ett nära samarbete med studievägledare, lärare, VFU samordnare och kollegor inom administrationen. Uppdraget är kopplat till alla orter där vi bedriver verksamhet, Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens, med stor erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet av arbete inom serviceyrket. Du har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta i olika digitala system samt i Officepaketet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

För arbetet krävs att du har god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan arbetsuppgifter samt skapa logistiska flöden. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och du behöver ha förmågan att kommunicera och att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har ett lösningsfokus och initiativförmåga, är stresstålig, strukturerad och noggrann. Det är viktigt att du har en helhetssyn och en god förmåga att samarbeta med andra med en hög grad av servicekänsla med stor flexibilitet.

Erfarenhet av arbete med administrativa uppgifter inom högskolesektorn är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att  bedriva utvecklingsarbete och är intresserad av detta fortsättningsvis.

Arbetsbelastningen är periodvis mycket hög samtidigt som kontrollen över vissa delar bland annat i placeringsprocessen för VFU är låg, eftersom vi är beroende av vårdgivarnas beslut. Stresstålighet är därför nödvändigt.

Villkor

Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. 
Placeringsort Umeå. 
Startdatum är omgående alternativt enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1747-22
Kontakt
  • Monica Krenchel monika.krenchel@umu.se, 090-7867820
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-11-14
Sista ansökningsdag 2022-12-08

Tillbaka till lediga jobb