Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet söker 1-2 fältassistenter för att arbeta med att typindela och karakterisera vattendrag på utvalda platser i Sverige. Anställningen är på deltid, inom ramen för det intermittenta anställningsavtalet. Tillträde 24 juni 2024 eller enligt överenskommelse och arbetet sker fram till slutet på september. Anställningen kan delas mellan flera personer och tillträde kan ev ske senare under sommaren och slutdatum kan ev vara tidigare än slutet på september. Sista ansökningsdag är den 10 maj 2024. Välkommen med din ansökan!

Projektbeskrivning
EU:s ramdirektiv för vatten har gett medlemsstaterna i uppdrag att uppnå "god" kemisk och ekologisk status för vattenförekomster i avrinningsområden. Detta kan uppnås genom att använda processbaserade metoder för att övervaka och hantera vattendrag. I Sverige använder man geomorfologisk karakterisering och typindelning av vattendrag som en grund för att uppfylla vattenförvaltningsmålen. Inom detta projekt finansierad av Havs- och vattenmyndigheten (HaV) kommer vi att samla in data om vattendragstyper som förekommer i flera olika regioner i landet. Fältarbetesdelen av projektet varar i tolv veckor där noggrann bedömning av vattendragssegment kommer att ske.

Arbetsuppgifter
Fältassistenten kommer att delta i att typindela och karakterisera vattendragssegment, utföra mätningar och hantera utrustning. I arbetet ingår fysiskt krävande arbete utomhus.

Uppgifterna inkluderar:

 • Granskning och packning av utrustning före fältbesök,
 • Visuell bedömning och mätningar av vattendrag,
 • Skriva noggranna fältanteckningar och datainsamling,
 • Bearbetning av insamlad data och dokumentation till vårt datalagringsnätverk.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekologi, geovetenskap eller motsvarande. Du har god erfarenhet av att arbeta i krävande miljöer som är typiska för de svenska fjällen, skog och andra naturmiljöer i olika väderförhållanden. Du ska vara uthållig i olika fältsituationer samt noggrann med data. Du har goda kunskaper i Microsoft Office och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. B-körkort är ett krav för denna anställning. Andra krav är att kunna navigera med karta och kompass/GPS. Erfarenhet av fältarbete i vattendrag är meriterande.

Intermittent anställning
En intermittent anställning med ramavtal innebär att du kan bli erbjuden schemalagda anställningstillfällen under en ramperiod på max 12 månader. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att du kan tacka ja eller nej till varje tillfälle du erbjuds att arbeta på och att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle som du arbetar.

För den här anställningen erbjuder vi ett ramavtal på tre månader.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV
 • Kopior av betyg och intyg
 • Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner

Kontakt
För frågor angående anställning, vänligen kontakta Joanna Jonsson, joanna.jonsson@umu.se eller Lina Polvi Sjöberg, lina.polvi@umu.se

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-09-30
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-06-24 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-653-24
Kontakt
 • Lina Polvi Sjöberg, 090-7866190
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb