Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet söker 7-8 fältassistenter för att arbeta med ett projekt i gammelskog. Anställningen är en intermittent anställning, en timanställning med ramavtal, läs mer nedan. Tillträde
2023-05-02 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2023-03-27. Välkommen med din ansökan!

Projektbeskrivning
Forskningsprojektet syftar till att öka förståelse av svenska gammelskogars kolupptag och kolinlagring. Under sommaren 2023 kommer vi därför att besöka ~12 gammelskogar utspridda i Sverige; från fjällnära skog i Norrbotten till blandskog i Kronobergs län.

Arbetsuppgifter och praktisk information
Vi mäter kollager och -flöden från mark, mycorrhiza, rötter, undervegetation och träd. Bland annat genom CO2-mätningar med IRGA (Infrared gas analyser), borrning av trädkärnor, markprovtagning, samt installation av olika sensorer och annan utrustning.

Arbetsdagarnas längd kommer att variera beroende på rådande förhållanden och omständigheter. Boendet kommer att variera under fältsäsongen, i vissa fall tältar vi i närheten av våra mätlokaler annars enklare boende på vandrarhem.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskolepoäng inom naturvetenskap eller liknande. Du har dokumenterad erfarenhet av fältarbete i varierande väderförhållanden, vandring i krävande terräng samt är van att tälta. Det är också ett krav med dokumenterad erfarenhet av skogsinventering, markprovtagning, CO2-mätningar eller borrning av trädkärnor. Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd. Du har även god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på engelska. B-körkort är även det ett krav för denna anställning.

Intermittent anställning
En intermittent anställning med ramavtal innebär att du kan bli erbjuden schemalagda anställningstillfällen under en ramperiod på max 9 månader. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att du kan tacka ja eller nej till varje tillfälle du erbjuds att arbeta på och att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle som du arbetar. I praktiken innebär det att du har en timanställning.

Den preliminära arbetsperioden för denna intermittenta anställning är 2023-06-26 – 2023-08-10 men med ett ramavtal på 9 månader, detta för att kunna erbjuda arbete även efter den schemalagda arbetsperioden, om behov uppstår.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan, skriven på svenska eller engelska, skall innehålla:

  • CV och personligt brev
  • Kopior på betyg och intyg
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Kontakt
Vid frågor rörande anställningen, vänligen kontakta:
Doktorand Hanna Axén, mail: hanna.axen@umu.se, mobil: 090-786 55 43
Professor Daniel Metcalfe, mail: daniel.metcalfe@umu.se, mobil: 072-205 2795

Om Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap: https://www.umu.se/institutionen-for-ekologi-miljo-och-geovetenskap/

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-05-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad -
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-404-23
Kontakt
  • Professor Daniel Metcalfe, 090-7865575
  • Doktorand Hanna Axén, 090-7865543
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb