Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Institutionen för strålningsvetenskaper söker forskningsingenjör inom datavetenskap inriktat mot djupa faltningsnät och medicinska bilder. Anställningstiden är 4 mån och avser heltid. Sista ansökningsdag är 2020-09-28.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Vår forskargrupp arbetar med utveckling av analysmetoder för att studera motoriska enheter i skelettmuskler. Detta är centralt vid diagnostik av muskelsjukdomar och görs idag med bioelektriska metoder, ofta invasivt, och vi utvecklar icke-invasiva metoder baserat på ultraljudavbildning.

Arbetsuppgifterna kommer bestå i att analysera sekvenser av ultraljudsbilder (spatiotemporalt/video data) med Deep learning metoder. Du kommer bl.a. nyttja simulerat och experimentellt ultraljudsdata för att träna generativa nätverk på bilder och/eller bildsekvenser av ultraljudsdata från muskelaktivering.

Kompetenskrav

För att vara behörig att söka ska du ha en MSc examen i datavetenskap. Vidare har du kompetens och erfarenhet av att jobba med djupa faltningsnät och generativa nätverk som Generative Adversarial Networks (GANs) på spatiotemporalt data (video). Du har också kompetens och färdighet att jobba med mjukvarorna Matlab och PythonTensorflow. Slutligen har du kännedom om skelettmuskelfysiologi och simulering av mekanisk respons från muskelaktivering.

Då forskargruppen består av både svenska och internationella forskare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla

  • CV
  • Ett personligt brev
  • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av docent Christer Grönlund, Institutionen för strålningsvetenskaper, christer.gronlund@umu.se

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2020-09-28.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-02-12
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1203-20
Kontakt
  • Christer Grönlund, 090-785 40 85
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-09-28

Wróć do ofert pracy