Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Institutionen för strålningsvetenskaper söker forskningsingenjör inom datavetenskap inriktat mot djupa faltningsnät och medicinska bilder. Anställningstiden är 4 mån och avser heltid. Sista ansökningsdag är 2020-09-28.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Vår forskargrupp arbetar med utveckling av analysmetoder för att studera motoriska enheter i skelettmuskler. Detta är centralt vid diagnostik av muskelsjukdomar och görs idag med bioelektriska metoder, ofta invasivt, och vi utvecklar icke-invasiva metoder baserat på ultraljudavbildning.

Arbetsuppgifterna kommer bestå i att analysera sekvenser av ultraljudsbilder (spatiotemporalt/video data) med Deep learning metoder. Du kommer bl.a. nyttja simulerat och experimentellt ultraljudsdata för att träna generativa nätverk på bilder och/eller bildsekvenser av ultraljudsdata från muskelaktivering.

Kompetenskrav

För att vara behörig att söka ska du ha en MSc examen i datavetenskap. Vidare har du kompetens och erfarenhet av att jobba med djupa faltningsnät och generativa nätverk som Generative Adversarial Networks (GANs) på spatiotemporalt data (video). Du har också kompetens och färdighet att jobba med mjukvarorna Matlab och PythonTensorflow. Slutligen har du kännedom om skelettmuskelfysiologi och simulering av mekanisk respons från muskelaktivering.

Då forskargruppen består av både svenska och internationella forskare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla

  • CV
  • Ett personligt brev
  • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av docent Christer Grönlund, Institutionen för strålningsvetenskaper, christer.gronlund@umu.se

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2020-09-28.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-02-12
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1203-20
Kontakt
  • Christer Grönlund, 090-785 40 85
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-09-28

Tillbaka till lediga jobb