Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, avdelningen för hållbar hälsa söker en förste forskningsassistent inom miljöepidemiologi

Beskrivning och arbetsuppgifter

Arbetet går ut på att använda matematiska modeller för att beskriva hur myggor, som är ansvariga för överföring av arbovirus i Karibien, varierar över tid och rum i relation till väder och sociala förhållanden. Du kommer att fungera som huvudutredare i ett konsultationsprojekt mot Karibiska övärlden. Du behöver ha erfarenhet av matematisk modellburen sjukdomsmodellering, särskilt när det gäller att kvantifiera den miljö och väderberoende spridningen av Aedes-vektorer och deras potentiella roll i epidemier och överföring av dengue, Zika, chikungunya och gula febern. Du måste ha erfarenhet av att hantera stora mängder data från olika källor och integrera analys av väder, klimat och hälsa i matematiska epidemiologiska modeller. Du kommer också leda arbetet med att sammanställa den kunskap som erhållits i ett flertal projektrapporter, och eventuella vetenskapliga publikationer.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i epidemiologi och folkhälsa samt erfarenhet av akademiskt arbete och forskning som används för analys av klimat- och hälsodata krävs. Dokumenterade erfarenheter av matematisk modellering av myggburna Arbovirus, samt dokumenterad erfarenhet av forsknings och rapportskrivande inom fokusområdet krävs. Ytterligare erfarenhet och kvalifikationer inom global / internationell hälsa önskas. Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och talat, är nödvändigt eftersom detta projekt helt och fullt ut kommer att genomföras i en engelsktalande miljö.

Villkor
Tolv månaders anställning med start snarast enligt överenskommelse. Heltid. 

Stora delar av projektet genomförs på plats i Karibien. 

Ansökan

Ansökan bör innehålla en sammanfattning av den sökandes kvalifikationer och motiv för att ansöka om tjänsten, ett curriculum vitae, samt en lista av vetenskapliga publikationer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1677-19
Kontakt
  • Joacim Rocklöv, 090-7865555
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-06
Sista ansökningsdag 2019-11-20

Tillbaka till lediga jobb