Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, avdelningen för hållbar hälsa söker en förste forskningsassistent inom miljöepidemiologi

Beskrivning och arbetsuppgifter

Arbetet går ut på att använda matematiska modeller för att beskriva hur myggor, som är ansvariga för överföring av arbovirus i Karibien, varierar över tid och rum i relation till väder och sociala förhållanden. Du kommer att fungera som huvudutredare i ett konsultationsprojekt mot Karibiska övärlden. Du behöver ha erfarenhet av matematisk modellburen sjukdomsmodellering, särskilt när det gäller att kvantifiera den miljö och väderberoende spridningen av Aedes-vektorer och deras potentiella roll i epidemier och överföring av dengue, Zika, chikungunya och gula febern. Du måste ha erfarenhet av att hantera stora mängder data från olika källor och integrera analys av väder, klimat och hälsa i matematiska epidemiologiska modeller. Du kommer också leda arbetet med att sammanställa den kunskap som erhållits i ett flertal projektrapporter, och eventuella vetenskapliga publikationer.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i epidemiologi och folkhälsa samt erfarenhet av akademiskt arbete och forskning som används för analys av klimat- och hälsodata krävs. Dokumenterade erfarenheter av matematisk modellering av myggburna Arbovirus, samt dokumenterad erfarenhet av forsknings och rapportskrivande inom fokusområdet krävs. Ytterligare erfarenhet och kvalifikationer inom global / internationell hälsa önskas. Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och talat, är nödvändigt eftersom detta projekt helt och fullt ut kommer att genomföras i en engelsktalande miljö.

Villkor
Tolv månaders anställning med start snarast enligt överenskommelse. Heltid. 

Stora delar av projektet genomförs på plats i Karibien. 

Ansökan

Ansökan bör innehålla en sammanfattning av den sökandes kvalifikationer och motiv för att ansöka om tjänsten, ett curriculum vitae, samt en lista av vetenskapliga publikationer.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1677-19
Kontakt
  • Joacim Rocklöv, 090-7865555
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-06
Sista ansökningsdag 2019-11-20

Tilbage til Ledige stillinger