Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en projektassistent med placering vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå Universitet. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 12 månader. Tillträde 2019-07-01 eller enligt överenskommelse.  Sista ansökningsdag är 2019-06-04.


Projektbeskrivning
Vi forskar kring mikrobiologisk geoekologi och miljöbioteknik där syftet är att screena efter nyttiga mikroorganismer hos växter och pollinerande insekter. Syftet är att undersöka deras potential för nya typer av hållbara och miljövänliga produkter och processer inom industrin, framför allt inom skogs/cellulosa- och livsmedelsindustrin.

Arbetsuppgifter
Du kommer att assistera i olika forskningsprojekt kring screening av mikrober hos olika växter och pollinerande insekter. Du kommer att utföra dels inventeringsstudier i olika miljöer (skog, mark, jordbruk med flera), dels olika typer av mikrobiologiska, molekylärbiologiska, bioinformatiska analyser.

Kompetenskrav
Vi söker dig med en kandidat- eller masterexamen i biologi, helst med en inriktning mot växtbiologi, insektsbiologi, ekologisk mikrobiologi, skogsbioteknik, eller motsvarande. Det är meriterande om du har viss erfarenhet av arbete med fototrofa organismer (t ex mossa och växter i skogen), insekter, mikrobiologi, molekylärbiologi, och bioinformatik. Vi ser gärna att du har viss erfarenhet av arbete med växter, insekter, mikrobiologi, molekylärbiologi, bioinformatik och skogsbioteknik. God kunskap i Engelska, muntligt och skriftligt, är ett krav. Du ska vara kreativ och initiativrik, kunna arbeta och planera självständigt men även kunna arbeta i grupp. Då många av våra projekt sker i samarbete med andra forskargrupper eller inom industrin, är det en fördel om du har en förmåga att samarbeta tvärvetenskapligt.  Vi ser gärna att du är intresserad av outreach och citizen science projekt.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi/MyNetwork. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska:

·         personligt brev som beskriver dina forskningsintressen och idéer (max ett A4)

·         CV

·         Kopior på betyg och intyg

·         Namn och kontaktuppgifter till tre referenspersoner

Kontakt
För ytterligare information, vänligen kontakta universitetslektor Natuschka Lee: natuschka.lee@umu.se

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 120 medarbetare. För mer information, se www.emg.umu.se.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-824-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-14
Sista ansökningsdag 2019-06-04

Wróć do ofert pracy