Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Institutionen för klinisk mikrobiologi, med ett hundratal anställda, tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet. Här bedrivs forskning och undervisning i världsklass inom ämnena bakteriologi, immunologi, virologi, biomedicinsk laboratorievetenskap, bioinformatik och infektion. Klinisk mikrobiologi är i huvudsak placerad i byggnad 6M vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS) med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan, men institutionen finns också i andra byggnader vid NUS och på universitetscampus. Vi finns även på Facebook och Twitter.

Vi söker nu en administrativ chef för uppdraget att planera, fördela och utveckla det administrativa arbetet inom institutionen. Anställningen är tillsvidare med tillträde så snart som möjligt eller enl. överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Din övergripande uppgift som chef för den administrativa personalen är att tillse att studenters, lärares, anställda och prefektens behov av tjänster och support ständigt är den administrativa personalens huvudfokus. Du är direkt underställd prefekt och du ingår i institutionens ledningsgrupp och grupp för lokal samverkan.

Du kommer bl a ha följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Ansvara för ledning och utveckling av institutionens administration, fördelning av arbete, uppföljning samt kompetensutveckling av den administrativa personalen.
 • Stötta prefekten, studierektorer och samordnare i ekonomi-, personal-, bemanning- och verksamhetsfrågor.
 • Ansvara för övergripande och strategiska personalfrågor.
 • Ansvara för att samordna och kvalitetssäkra institutionens rekryterings- och anställningsprocesser.
 • Initiera och medverka till att utveckla personalrelaterade rutiner och arbetssätt på institutionen i nära samarbete med ledning.
 • Bistå i utarbetandet av verksamhetsplan och arbetsmiljöplan samt uppföljning och implementering av dessa.
 • Ansvara för att de regelverk myndigheten har att följa efterlevs (lag, förordningar, rutiner, avtal och policys) och håller dig uppdaterad om förändringar samt ser till att korrekt information finns tillgänglig. Du tillser att dokumentation och arkivering sker i enlighet med gällande regelverk.
 • Planera, samordna samt administrera rehabiliteringsprocesser och omställningsprocesser och/eller avslut av anställning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsutbildning, lägst kandidatexamen, företrädelsevis inom personal och/eller organisation eller inom för anställningen annan relevant ämnesområde samt erfarenhet av administrativt arbete och personalledning.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska, goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet. Du har erfarenhet av personalledning inom universitetet eller från andra organisationer.

Inom institutionen har du en roll med mycket ansvar och stor delaktighet i flera processer samtidigt vilket ställer krav på förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Som person är du därför självständig, initiativrik, har lätt för samarbete och är engagerad med mycket god organisatorisk förmåga. Du tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Då verksamheten styrs av mål- och resultattänkande är du analytisk med förmåga att leda och organisera samt motivera och delegera, även om målen tar ny riktning.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete inom universitet och högskola är meriterande så även erfarenhet av personalfrågor.

Övrigt

Anställningen som administrativ chef är tills vidare med en omfattning på 100 % med start så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV, personligt brev som motiverar varför du söker jobbet samt kopia på examensbevis. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2023-03-24.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta prefekt Magnus Evander, magnus.evander@umu.se, 090-7851790 eller HR-Specialist Lisa Berg, lisa.berg@umu.se, 090-7866446

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-315-23
Kontakt
 • Prefekt Magnus Evander, 090-7851790
 • HR-specialist Lisa Berg, 0907866446
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb