Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning av projektet:

Vi utlyser en postdoktortjänst på heltid i Integrativ neurofysiologi vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi. Den aktuella tjänsten utlyses för universitetslektor Per Peterssons forskargrupp.

Forskningsgruppens mål är att förstå hur olika delar av nervsystemet samverkar för att styra beteenden. I synnerhet vill vi förstå hur hjärnbarken och basala ganglierna samverkar i motorisk kontroll i så väl den friska hjärnan som när vi drabbats av Parkinsons sjukdom. Gruppen är tvärvetenskaplig och består av medarbetare med såväl medicinsk bakgrund som civilingenjörer, fysiker och biologer.

Det aktuella projektet är fokuserat på inspelning av extracellulära elektrofysiologiska signaler i djurmodeller av Parkinsons sjukdom, som registreras från hundratals kroniskt implanterade mikroelektroder. Ett specifikt mål i projektet är att klargöra vilken roll högfrekventa oscillationer har i levodopa-inducerad dyskinesi.

Den sökande skall kunna arbeta både självständigt och som del i forskarlaget.

Kvalifikationer:

Doktorsexamen inom ett ämne relevant för projektet är ett krav. Goda färdigheter i engelska (såväl muntligen som skriftligen) är också ett krav. Kandidater med en forskarutbildning som avslutades inom tre år tillbaka prioriteras.

Projektet har en betydande experimentell komponent varför tidigare erfarenhet av in vivo-registreringar ses som en extra stark merit.

Meriterande:

En ideal kandidat har:

  • En relativt nyligen avslutad forskarutbildning i ett ämne som är relevant för projektet
  • En stark bakgrund i experimentell in vivo elektrofysiologi
  • En god förståelse för de olika metoder för signalanalys som tillämpas inom fältet
  • Dokumenterad vetenskaplig skicklighet med publikationer av god kvalité i vetenskapliga tidskrifter

Ansökan ska innehålla:

  1. Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.

  2. Curriculum vitae som inkluderar examina, anställningar, publikationslista, samt namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Upplysningar:

Universitetslektor Per Petersson, email: per.petersson@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet, 901 87 Umeå.

Anställningen gäller för 2 år. Tillträde enligt överenskommelse (Maj 2019 – Sep 2019).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse (Maj 2019 – Sep 2019)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-313-19
Kontakt
  • Universitetslektor Per Petersson, epost: per.petersson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-22
Sista ansökningsdag 2019-04-14

Tillbaka till lediga jobb