Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för odontologi har cirka 70 anställda med en stark verksamhet inom både undervisning, forskning och samverkan. Vi har tre utbildningsprogram, tandläkar-, tandhygienist- och tandteknikerprogrammen. Vårt forskningsområde spänner över hela odontologins bredd, från projekt på molekylär nivå till kliniska interventionsprojekt.

Arbetsuppgifter

Som ekonom vid Institutionen för odontologi utgör du ett kvalificerat verksamhets- och ledningsstöd i ekonomiska frågor. Du har ansvar för redovisning av institutionens grundutbildningsanslag, forskningsanslag samt externa forskningsmedel och har ett helhetsgrepp om institutionens ekonomi. Du driver processen kring upprättande av budget, prognos och bokslut. Du är det ekonomiska stöd såväl ledningen som medarbetarna vänder sig till. 

Arbetsuppgifterna består exempelvis av:

 • löpande ekonomihantering såsom kundfakturering, omföringar, kontering av leverantörsfakturor samt administration av anläggningsregistret,
 • att upprätta fullkostnadskalkyler vid externa medelsansökningar,
 • resultatuppföljning och rapportering av forskargruppernas externa medel, till exempel bidrag från Vetenskapsrådet och Wallenberg,
 • vara bollplank för all personal i frågor kring till exempelvis inköp och representation så att vi följer såväl Umeå universitets interna riktlinjer som Skatteverkets regler. 

Du samarbetar med HR och övrig administrativ personal och förväntas medverka i utvecklingen av rutiner inom såväl det administrativa samarbetet som ekonomiområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom ekonomiområdet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt flera års erfarenhet av ekonomiarbete – gärna från universitet eller högskola. Erfarenhet av administration och samordning av större projekt, exempelvis EU-projekt, är meriterande.

Arbetet innebär många kontakter, främst interna men även externa, varvid god service- och samarbetsförmåga samt en hjälpsam attityd är en förutsättning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska samt har en god förmåga att kommunicera ekonomisk information till icke-ekonomer.

Du trivs med ett omväxlande arbete och tidvis högt tempo samt är självgående och tar ansvar. Datorn är det primära arbetsredskapet varvid god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel, är ett krav. Meriterande är erfarenhet av ekonomisystemet Raindance.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Ansökan

Din ansökan registreras via e-rekryteringssystemet Varbi senast 2023-10-09.

Ansökan ska innehålla: 

 • Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
 • CV/Meritförteckning
 • Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.)
 • Övrig dokumentation som du vill åberopa

Tillfrågade referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid (100 %) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Som statligt anställd har du även många förmåner som du kan läsa mer om här: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av:

Prefekt Pernilla Lif Holgerson, 070–2243461, Pernilla.lif@umu.se

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1500-23
Kontakt
 • Pernilla Lif Holgersson, 070–2243461
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb