Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning

Vi söker en forskningssamordnare med inriktning forskar- och forskningsetik till Grants Office vid enheten för Externa relationer.

Grants Office är en viktig del av det centrala forskningsstödet vid Umeå universitet. Vi erbjuder forskare stöd vid ansökningar till nationella/internationella forskningsprogram, att identifiera, söka och hantera externa forskningsmedel samt ger stöd till universitetsledning i frågor främst rörande forskningsfinansiering. Vi är idag nio medarbetare med olika bakgrunder och kompetenser.

Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att stärka samt utveckla forskningsstödet vid universitetet, bevaka och sprida information om aktuella utlysningar och medverkar aktivt i det övergripande strategiarbetet vid Umeå universitet.

Arbetsuppgifter

I din roll som forskningssamordnare stödjer du Umeå universitet och dess forskare genom att ge strategiskt och operativt stöd i frågor kring forskningsansökningar, forskningsfinansiering, forskningspolitik och relevant omvärldsbevakning. Du deltar aktivt i arbetet med att ge stöd till forskare främst pre-award samt utvecklingsarbetet av ett förbättrat centralt forskningsstöd t.ex. utveckling av Grants Office informationsmaterial/kursutbud. En del av din tjänst kommer vara inriktat på att utveckla det centrala stödet inom forskar- och forskningsetik vid Umeå universitet.

Du bidrar till kärnverksamheten i dess utveckling genom att löpande genomföra omvärldsanalyser, delta i informationsinsatser och ta fram beslutsunderlag till olika intressenter. Du ger strategiskt och operativt stöd till universitetsledningen i universitetsövergripande frågor kopplat till forskningsfinansiering och forskar- och forskningsetik. Du är föredragande vid universitetsgemensamma råd där dina uppdrag/analyser presenteras.

Din placering kommer att vara vid Grants Office men arbetet förutsätter samarbete med flera enheter inom universitetsförvaltningen, fakulteter och institutioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad inom relevant ämnesområde och har flera års arbetslivserfarenhet. Vidare har du:

 • Erfarenhet inom området forskar- och forskningsetik
 • Mycket goda erfarenheter att skriva och utvärdera externa forskningsansökningar
 • Goda kunskaper om nationella/internationella bidragsprogram och finansieringsregler, särskilt från Sverige och Europa
 • Goda kunskaper om bidragshantering över forskningsbidragens hela livscykel – pre- och post-award
 • Gedigen erfarenhet av att ge kvalificerat skrivstöd eller leda/koordinera ansökningsskrivande
 • Utmärkta planerings-och organisationsfärdigheter med god förmåga att prioritera arbetsuppgifter
 • Utmärkta färdigheter inom kommunikation och social kompetens med förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Som forskningssamordnare behöver du vara självgående men också planera, leda och genomföra projekt tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer och har ett proaktivt arbetssätt som ger positiva effekter på verksamhetens utveckling. Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och engagerad. Du kan förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt på såväl svenska som engelska, muntligt och skriftligt.

Meriterande

 • Erfarenhet av att ge stöd till högsta ledning inom offentlig organisation
 • Erfarenhet från analys och uppföljning inom offentlig förvaltning

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Villkor

Tillsvidareanställning med tjänstgöring 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Hans-Olov Byquist, tel 072-538 53 55, e-post hans-olov.byquist@umu.se eller verksamhetsledare Kristoffer Lindell, tel 070-308 00 31, e-post kristoffer.lindell@umu.se. Se även www.er.umu.se

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-20.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1643-19
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-30
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Terug naar vacatures