Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå Plant Science Center (UPSC) är en av Europas starkaste forskningsmiljöer för växtgrundforskning. Anställningen som förste forskningsingenjör är placerad i Nathaniel Streets forskargrupp vid Institutionen för fysiologisk botanik vilket är en del av UPSC. Vårt gemensamma mål är att förstå växters anpassning till ett föränderligt klimat.

Beskrivning

För att bidra till innovationer inom biologisk produktion med hjälp av de senaste framstegen inom genomik har Knut och Alice Wallenbergs stiftelse(KAW) finansierat flera anställningar vid UPSC. Dessa projekt inom genomik har fokus på innovation inom trädarter och innebär bland annat barrträdsgenomsekvensering och re-sekvensering. Detta för att identifiera genomutveckling, genomisk grund för observerad variation i fenotypiska egenskaper. RNA-Seq för att identifiera kandidatgener och gennätverk för adaptiva och ekonomiskt viktiga trädslag och tillämpning av genomiskt urval till genetisk förbättring av trädarter. Vi letar efter en förste forskningsingenjör som kan utföra fältprovtagning, laborationer och forskning om barrträd, genomisk vetenskap och genomiskt urval i gran och skotsk tall.

Arbetsuppgifter

Att förstå den genomiska grunden till variation och selektion baserat på genomsekvensering är ett nytt forskningsområde för genetisk utveckling av djur och växter. Du kommer att delta i genomprojekt med gran och skotsk tall, vilket kommer innebära att: (1) utforma och organisera provtagningsstrategi och övervaka provtagning av biologiskt material för DNA- och RNA-extraktion; (2) övervaka laboratoriearbete kopplat till DNA- och RNA-extraktion och genotypning; (3) Kvantitativ genetisk analys och genomomfattande associeringsstudie för kvantitativa egenskaper inklusive fenologi, blomning, massivt trä, massa, bioenergi, sjukdomar och adaptiva egenskaper; (4) Tillämpning av genomiskt urval på barrträd.

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen i biologi,molekylärbiologi,genetik eller motsvarande. Du har erfarenhet av biologi, molekylärgenetik, trädgenetik och kvantitativ populationsgenetik. Det krävas att du är motiverad och intresserad av att arbeta i team. Du behöver ha god förmåga att kommunicera och skriva på engelska.

Villkor

Anställningen är en tvåårig anställning på 60%. Tillträde 1 Januari 2020, eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

 1. Personligt brev, max två sidor, med beskrivning av kvalifikationer, forskningsintressen och motivering till ansökan.
 2. Meritförteckning (Curriculum Vitae), med komplett publikationslista.
 3. Kopior av doktorsexamensbevis samt andra relevanta examensbevis och betyg.
 4. Kopia av doktorsavhandling.
 5. Namn på två referenspersoner, inklusive kontaktuppgifter.
 6. Övriga handlingar som önskas åberopas.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 20 november 2019.

För mer information var vänliga kontakta Universitetslektor Nathaniel Street eller Professor Harry Wu via mail nathaniel.street@umu.se alternativt harry.wu@slu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1585-19
Kontakt
 • Nathaniel Street, 072-537 2003
 • Harry Wu, 090 786 8217
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-07
Sista ansökningsdag 2019-11-20

Terug naar vacatures