Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

Anställningen är placerad vid Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap men du jobbar även med Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. 

Som ekonomisamordnare ingår du i det nya ekonomiteamet där vi samarbetar över institutionsgränserna och backar upp för varandra. Regelbundna avstämningar ger förmånen att ge och få stöd i en grupp insatta kollegor och diskutera och analysera ärenden tillsammans. Du är också en del av institutionens administrativa team och arbetar nära prefekten, HR-samordnare och institutionsadministratörer. Vill du vara med? 

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.    

Arbetsuppgifter  

Som ekonomisamordnare arbetar du självständigt samtidigt som du är en del av teamen. Du är ett rådgivande och kvalificerat stöd till prefekt och ämnesföreträdare i ekonomiska frågor. Arbetsuppgifterna inkluderar budgetering, budget- och resultatuppföljning, prognoser, EU-projektredovisning, uppföljningar, projektredovisning, bokslut samt utveckling av ekonomiadministrativa rutiner och system. Du ansvarar för att presentera ekonomipunkter vid institutionens möten och håller dig uppdaterad gentemot medicinska fakultetens och universitetets ekonomifunktioner. 

I arbetsuppgifterna ingår också löpande arbetsuppgifter som hantering av leverantörs- och kundfakturor samt reseräkningar. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå. 

Kompetenskrav 

Du som söker har högskoleexamen inom ekonomiområdet samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska samt goda kunskaper i Officepaketet. 

Arbetet kräver en god förmåga i att skapa enkla och tydliga strukturer samt förmåga att beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Du är utvecklingsorienterad, analytisk och har en god samarbets- och initiativförmåga. 

 Ansökan 

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och vara inkommen senast 200312. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

Om oss 

Här kan du läsa mer om de aktuella institutionerna: 

https://www.umu.se/institutionen-for-kirurgisk-och-perioperativ-vetenskap/ 

https://www.umu.se/institutionen-for-folkhalsa-och-klinisk-medicin/ 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-286-20
Kontakt
  • Christina Ljungberg, prefekt, 090-785 29 82
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-19
Sista ansökningsdag 2020-03-12

Tillbaka till lediga jobb