Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för klinisk mikrobiologi (avd för Infektion och immunologi) söker en postdoktor inom hantavirusforskning och B-cellsimmunologi - anställningstiden är två år (heltid).

Beskrivning, projekt

Projektets mål är att utveckla en antiviral terapi mot svår hantavirusinfektion och innefattar arbete med hantavirusinfektion både in vitro i cellkultur och in vivo i djurmodeller.

Projektet är ett samarbete mellan Dr Mattias Forsell, Umeå Universitet och Dr Tomas Strandin vid Helsingfors Universitet.

Kvalifikationer

För att kvalificera sig måste den sökande ha en doktorsexamen eller en utländsk examen inom immunologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Du bör ha omfattande praktisk erfarenhet av att arbeta med hantavirusinfektion under BSL3-tillstånd. Tidigare erfarenhet av forskning inom molekylär virologi vid hantavirusinfektion och styrkta publikationer inom detta område är meriterande. Du måste kunna arbeta självständigt och ha mycket goda kunskaper i engelska, både tal och skrift.

Urvalskriterier

I första hand bör den som kan komma ifråga ha avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Ansökan

I bedömningen kommer engelska sakkunniga delta därför önskar vi om möjligt, att ansökan skrivs på engelska

Ett brev med en sida som visar din viktigaste forskningspublikation i en internationell vetenskaplig tidskrift och allmänna forskningsintressen,

  • CV (max 2 sidor) inklusive en lista över publikationer och kontaktinformation från tre referenser

Ansökan görs elektroniskt via Varbi, sista ansökningsdag är 2020-03-13.

Övrig information

För frågor och ytterligare information, vänligen kontakta Mattias Forsell, Institutionen för klinisk mikrobiologi, avdelningen för infektion och immunologi, + 46 (0) 73 021 1221, mattias.forsell@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-204-20
Kontakt
  • Mattias Forsell, 073-0211221
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-03

Tillbaka till lediga jobb