Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Du kommer att arbeta i ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt rörande hälsoeffekter av vädertyper i Sverige. 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår statistiska analyser av väderpåverkan på sjukhusvistelse och prognoser för framtida hälsoeffekter i samband med klimat- och demografiska förändringar. Du kommer även att ge epidemiologiskt stöd i andra projekt med särskilt fokus på analyser över geografisk utbredning. Viss undervisning och handledning på grund och- och avancerad nivå kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Du har avlagt doktorsexamen i Epidemiologi eller folkhälsovetenskap eller närliggande områden. Du har kompetens inom miljöepidemiologi, särskilt när det gäller att arbeta med tidsserieanalyser. Erfarenhet och kompetens av R-programvaran krävs.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av Linnédatabasen vid Umeå universitet är en fördel.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 200331
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-218-20
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, 090-785 68 12
Facklig företrädare
  • ST, 090-786 54 31
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Tillbaka till lediga jobb