Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

Vid institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap bedrivs forskning och utbildning inom enheterna anestesi och intensivvård, kirurgi, klinisk fysiologi, hand- och plastikkirurgi, ortopedi samt urologi och andrologi. Här kan du läsa mer om oss: https://www.umu.se/institutionen-for-kirurgisk-och-perioperativ-vetenskap

Vi söker nu en projektassistent till vår verksamhet inom Kunskapscentrum i katastrofmedicin (KcKM), vid kirurgi, för en tidsbegränsad anställning i 1 år. Du arbetar tillsammans med forskningsledare och forskningsgrupp i projektet Digitalt Räddningsstöd vid allvarlig skadehändelse vid bygg och anläggningsprojekt.

Arbetsuppgifter

I din anställning som projektassistent har du en samverkande och koordinerade roll inom projektet Digitalt räddningsstöd vid allvarliga skadehändelser inom bygg och anläggningsprojekt, mellan projektets externa och interna parter (Bygg och anläggningsföretag, SOSAB, Blåljusmyndigheter, Sjukvård och Forskargrupp). Det innebär att planera, koordinera samt följa upp en redan utvecklad pilotutbildning ”Digitalt räddningsstöd-Livräddning på distans”. Du är delaktig i insamling av kvalitativa data (intervjuer) och är forskargruppen behjälplig i analysarbete. I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla, koordinera och bygga upp fältövningar (med simulerade olyckor ute vid bygg och anläggningsprojekt) för insamlande av forskningsdata i delarbete 2 där digitalt räddningsstöd ska studeras. 

I ditt arbete ingår även att genomföra samt sammanställa omvärldsbevakningar och verksamhetsanalyser, vilka berör projektets syften och mål.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom akutsjukvård samt en magisterexamen i omvårdnad eller annat relevant ämne. Du bör ha erfarenhet av processutveckling inom telemedicin, videostöd och biosensorer kopplat till utveckling av vårdmodell för civil insatsperson. På grund av den samverkan som tillämpas i projektet är det även önskvärt att du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt inom bygg och anläggningsbranschen inom hälsa och säkerhet med fokus på övning, livräddning och telemedicin. Har du erfarenhet av datainsamling från fältövningar och simuleringar är det också meriterande.



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 211201 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1377-21
Kontakt
  • Forskningsledare Britt-Inger Saveman, britt-Inger.saveman@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-30
Sista ansökningsdag 2021-10-21

Tillbaka till lediga jobb