Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap bedrivs forskning och utbildning inom enheterna anestesi och intensivvård, kirurgi, klinisk fysiologi, hand- och plastikkirurgi, ortopedi samt urologi och andrologi. Här kan du läsa mer om oss: https://www.umu.se/institutionen-for-kirurgisk-och-perioperativ-vetenskap

Vi söker nu en projektassistent till vår verksamhet inom Kunskapscentrum i katastrofmedicin (KcKM), vid kirurgi, för en tidsbegränsad anställning i 1 år. Du arbetar tillsammans med forskningsledare och forskningsgrupp i projektet Digitalt Räddningsstöd vid allvarlig skadehändelse vid bygg och anläggningsprojekt.

Arbetsuppgifter

I din anställning som projektassistent har du en samverkande och koordinerade roll inom projektet Digitalt räddningsstöd vid allvarliga skadehändelser inom bygg och anläggningsprojekt, mellan projektets externa och interna parter (Bygg och anläggningsföretag, SOSAB, Blåljusmyndigheter, Sjukvård och Forskargrupp). Det innebär att planera, koordinera samt följa upp en redan utvecklad pilotutbildning ”Digitalt räddningsstöd-Livräddning på distans”. Du är delaktig i insamling av kvalitativa data (intervjuer) och är forskargruppen behjälplig i analysarbete. I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla, koordinera och bygga upp fältövningar (med simulerade olyckor ute vid bygg och anläggningsprojekt) för insamlande av forskningsdata i delarbete 2 där digitalt räddningsstöd ska studeras. 

I ditt arbete ingår även att genomföra samt sammanställa omvärldsbevakningar och verksamhetsanalyser, vilka berör projektets syften och mål.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom akutsjukvård samt en magisterexamen i omvårdnad eller annat relevant ämne. Du bör ha erfarenhet av processutveckling inom telemedicin, videostöd och biosensorer kopplat till utveckling av vårdmodell för civil insatsperson. På grund av den samverkan som tillämpas i projektet är det även önskvärt att du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt inom bygg och anläggningsbranschen inom hälsa och säkerhet med fokus på övning, livräddning och telemedicin. Har du erfarenhet av datainsamling från fältövningar och simuleringar är det också meriterande.Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 211201 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1377-21
Kontakt
  • Forskningsledare Britt-Inger Saveman, britt-Inger.saveman@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-30
Sista ansökningsdag 2021-10-21

返回职位空缺页面