Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Kemiska institutionen söker en strukturerad forskningssamordnare som koordinerar projekt och andra aktiviteter vid Computational Life Science Cluster. Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-01-21.

 

Projektbeskrivning
Computational Life Science Cluster (CLiC) syftar till att hjälpa forskare att förstå komplexa kemiska och biologiska system via tillämpning och utveckling av avancerade datadrivna och datorbaserade modelleringsverktyg och strategier. CLiC är en Umeå-nod och representant inom NBIS (National Bioinformatics Infrastructure Sweden) och Umeå universitets dataanalysplattform med fokus på forskning inom analysområdet av högnivåstrukturerade och ostrukturerade data. Vi har en panel av datavetare som erbjuder sina kunskaper till kunder via flera olika typer av supportpaket, samt via skräddarsydda lösningar. Vi är även engagerade i utbildning av studenter på olika nivåer, samt främjar avancerad dataanalyskunskap i vetenskapligt samhälle via inbjudna föreläsningar, webbseminarier, kurser etc. CLiC-kunder kommer från Umeå universitet och SLU: s forskargrupper och plattformar, andra universitet i Sverige och Europa, liksom från industrin.

 

Arbetsuppgifter
Som forskningssamordnare ansvarar du för att samordna alla interna och externa aktiviteter i CLiC. Arbetsuppgifterna inkluderar, men är inte begränsade till, samordning av forskningsprojekten, se till att projekten följer tidplan och budget. Vidare är du ett administrativt stöd till CLiC-personal och drivande i marknadsföringen av CliC. Avslutningsvis förbereder du relevanta SOP, mallar och annan dokumentation. Det är viktigt att du samarbetar effektivt med våra CliC-kunder, bibehåller goda relationer med externa och interna intressenter samt fungerar som ett vädefullt stöd för resten av  CLiC-teamet.

 

Kvalifikationer
Vi söker en person som har en doktorsexamen i kemi, biokemi, molekylärbiologi, kemometri eller relevant ämnesområde. Flera års dokumenterad erfarenhet av att samordna vetenskapliga projekt, helst inom 'omics'-analys, erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga och multikulturella grupper samt bred erfarenhet av att leverera resultat av arbete på både muntliga och skriftliga sätt krävs. Goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt är ett krav. Deltagande i multinationella projekt, till exempel EU-projekt är meriterande.

Du är strukturerad, kommunikativ och energisk. Du tycker om att arbeta både självständigt och att använda din samarbetsförmåga i arbete tillsammans med andra. Vidare är du kreativ och har goda färdigheter inom problemlösning.

 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, kopia av relevant examensbevis, eventuella andra relevanta intyg/betyg samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 21 januari 2021.  

 

Villkor
Anställningen avser deltid, 80% i 6 månader. Tillträde 2021-04-01, eller enligt överenskommelse.

 

Information om oss
Närmare upplysningar lämnas av prof. Johan Trygg, e-post: johan.trygg@umu.se.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1778-20
Kontakt
  • Johan Trygg, 090-786 69 17
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-12-21
Sista ansökningsdag 2021-01-21

Tilbage til Ledige stillinger