Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för geografi vid den samhällsvetenskapliga fakulteten söker nu en förste forskningsassistent som kan arbeta med GIS i samarbete med HumLab. Anställningen innebär även arbete i det tvärvetenskapliga projektet: CLIMTOUR: Operational climate service for European tourism operators finansierad av EU (ECMWF).

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är inriktade mot utveckling av GIS-tillämpningar inom ramen för olika forskningsprojekt som bedrivs vid Humlab (cirka 40% arbetstid). I arbetsuppgifterna ingår att i samarbete med forskare lösa GIS-relaterade problem och bistå dem med visualisering och analys av data. Vidare ingår kvalificerad forskning med inriktning mot klimatförändringars effekter på vinterturism som analyseras med utgångspunkt från GIS-metoder (25%). Institutionstjänstgöring med fokus på GIS kommer också att ingå i tjänsten.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid från 2019-07-31 till och med 2021-05-31. Placering vid Institutionen för geografi vid Umeå universitet men arbete kommer att utföras till stor del på Humlab. Den anställde förväntas vara närvarande vid institutionen och delta i enhetens övriga aktiviteter.

Behörighet
För att kunna vara behörig att söka denna tjänst ska den sökande ha en doktorsexamen i kulturgeografi. Den sökande ska ha dokumenterad kompetens inom GIS och även ha dokumenterad forskningserfarenhet. Sökande ska kunna analysera lägesbestämda mikrodata, ha god kännedom om geografiska informationssystem samt kunna tala och skriva engelska flytande.

Vi vill att du ska vara utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, ha lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt. Vi vill också att du är en person som tar fullt ansvar för de arbetsuppgifter du har att driva och genomföra. Arbetet kräver också att du har god förmåga att samarbeta med andra såväl inom som utanför Umeå universitet.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska innehålla:
- Komplett CV inklusive en fullständig publikationslista.
- En forskningsplan som beskriver den sökandes forskningsintressen i relation till tjänsten (Max 3 sidor).
- Den sökandes 3 mest representativa publikationer relaterat till denna tjänst.

Institutionen erbjuder en forskningsmiljö med ca 45 anställda. Exempel på forskningsområden är turism, planering och ekonomisk geografi. För mer information besök vår hemsida www.geoekhist.umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-782-19
Kontakt
  • Urban Lindgren, 090-786 55 39
  • Tina Lundmark, 090-786 64 38
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-10
Sista ansökningsdag 2019-05-30

Tilbage til Ledige stillinger