Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Vi söker en fältassistent inom vattendragsforskning vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG). Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 6 månader. Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-02-11. Välkommen med din ansökan!

Projektbeskrivning
Denna anställning innefattar att hjälpa till med, och samordna, pågående forskning kring ekologi och biogeokemi i boreala och arktiska vattendrag.

Arbetsuppgifter
Du kommer att koordinera aktiviteter både ute i fält och på laboratoriet. Specifika fältrelaterade arbetsuppgifter innefattar månadsvis insamling av bentiska prover (ryggradslösa djur och alger) från vattendrag samt upprätthållande/underhåll av miljösensorer (t ex som mäter ljus och löst syre) som finns utplacerade vid platser kring Vindeln och Abisko. På laboratoriet kommer du att ansvara för bearbetning av bentiska prover, vilket inkluderar plockning och identifiering av akvatiska evertebrater och förberedelse av prover för isotop- och fettsyreanalys. Du kommer även att ansvara för att ladda ned data från miljösensorerna från cirka 20 vattendrag i norra Sverige.

Kompetenskrav
Vi söker dig med masterexamen i ekologi, biogeokemi, eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete i arktiska eller boreala rinnande vattensystem, under delvis utmanande fältförhållanden. Du har även tidigare erfarenhet av arbete med bentiska prover (alger och / eller ryggradslösa djur). B-körkort är också ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att upprätthålla miljösensorer i akvatiska ekosystem.

Ansökan
Ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska innehålla följande:

  • En kort beskrivning av varför du är intresserad och lämpad för anställningen (personligt brev)
  • CV
  • Kopior av utbildningsbevis
  • Namn och aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner

Sista ansökningsdag är 2019-02-11.

Kontaktinformation
Universitetslektor, Ryan Sponseller: ryan.sponseller@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-03-01
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-93-19
Kontakt
  • Ryan Sponseller, universitetslektor, 090-786 65 50
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-01-21
Sista ansökningsdag 2019-02-11

Tilbage til Ledige stillinger