Umeå universitet, High Performance Computing Center North (HPC2N)

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

HPC2N, vid Umeå Universitet, är ett av Sveriges ledande nationella superdatorcentra. Vi söker nu en kvalificerad medarbetare för systemutveckling inom ett av de nationella projekt som vi är med i.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innefattar i första hand systemutveckling, underhåll och viss drift av programvara och system som används inom SNICs SUPR/SAMS-projekt, där HPC2N leder och driver arbetet inom delprojektet SAMS (akronym för SNIC Accounting and Management System). Användarstöd är en viktig del i arbetet. Även arbete inom andra utvecklingsprojekt vid HPC2N kan förekomma.

Under 2017 kommer SAMS bl.a. att inventera och utveckla verktyg för insamling av data om vilka programvaror som används inom SNIC. I arbetsuppgifterna ingår även att ta utvecklade verktyg i drift, samt att ge användarstöd åt SNIC-centra som rapporterar till SAMS.

Vi arbetar i första hand med Linux (Ubuntu och RedHat) men även andra operativsystem förekommer.

Nyckelord som förekommer inom projektet är: Linux (Ubuntu, Debian, RedHat, CentOS), GPGPU, Intel KNL, HPC, Kö-system (SLURM), parallella filsystem (Lustre), AFS, dCache, Python, Django, Twisted, Perl och även andra programspråk som C, C++, java, etc.

Kvalifikationer

Civilingenjör inom teknisk datavetenskap eller motsvarande.

Dokumenterad erfarenhet som systemutvecklare. Erfarenhet av programmering i Python, Perl, SQL, C är ett krav. Erfarenhet från drift av parallella datorsystem och kösystem är meriterande. Erfarenhet av olika webb-ramverk till Python (framförallt Django) är meriterande.

Arbetet bedrivs i nationella och internationella samarbeten varför det är ett krav att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska.

Höga krav ställs på att självständigt kunna planera, organisera, dokumentera och följa upp sitt arbete, men även på samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera med kollegor och användare.

Upplysningar

Närmare upplysningar ges av HPC2Ns föreståndare Bo Kågström, 090-786 54 19, bo.kagstrom@hpc2n.umu.se eller av HPC2Ns tekniske koordinator Björn Torkelsson, 090 - 786 79 28, bjorn.torkelsson@hpc2n.umu.se.

Ansökan

Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska och innehålla ett personligt brev som sammanfattar dina kvalifikationer och med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, styrkta kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro.

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till 6 månader. Tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan!

High Performance Computing Center North (HPC2N) är ett av Sveriges ledande superdatorcentra och ett av sex centra inom Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC). HPC2N är baserat vid Umeå Universitet, och är ett konsortium mellan Institutet för Rymdfysik, Luleå Tekniska Universitet, Mittuniversitetet, Sveriges Lantbruksuniversitet och Umeå Universitet.

HPC2N bedriver verksamhet inom högpresterande parallella datorsystem och nätverk, storskaliga disk- och bandlagringssystem. Vi arbetar nära forskare så att de ska kunna utnyttja våra resurser på bästa möjliga sätt.

Vår senaste beräkningsresurs, Kebnekaise, är Sveriges modernaste beräkningskluster, med senaste generationen processorer från Intel, både Xeon Broadwell och Xeon Phi (Knights Landing), NVidia GPU:er och noder med upp till 3TB minne. Allt sammankopplat med ett snabbt Infiniband nätverk.

För mer information om HPC2N se: http://www.hpc2n.umu.se

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1687-16
Kontakt
  • Bo Kågström, bo.kagstrom@hpc2n.umu.se, 090-7865419
  • Björn Torkelsson, bjorn.torkelsson@hpc2n.umu.se, 090-7867928
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2017-04-13
Sista ansökningsdag 2017-06-02

Tilbage til Ledige stillinger