Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för odontologi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet och forskning inom mun, ansikte och käkar. Vi söker en doktorand inom området klinisk oral fysiologi.

Beskrivning av doktorandprojektet
Vår forskargrupp vid Institutionen för odontologi studerar käksystemets rörelseförmåga med speciell tonvikt på smärta och käkfunktionsstörning. Den aktuella positionen är inom ett projekt som adresserar samspelet mellan smärta och motorik. Fokus är rörelseanalys med laboratoriebaserad metodologi med tredimensionell kinematisk och kinetisk teknik samt elektromyografiregistrering. Projektet omfattar dels kliniska tester med experimentellt inducerad smärta och analys av käkfunktion efter whiplashskada och hur nackbesvär påverkar rehabilitering av temporomandibulär smärta. Anställningen som doktorand omfattar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.

Behörighet
För att antas till utbildning på forskarnivå ska den sökande ha dels grundläggande behörighet dels särskild behörighet samt bedömas ha sådan förmåga i övrigt som behövs för att klara utbildningen.

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller som i någon annan ordning inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet
För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har 

1.      nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning och/eller yrkeserfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet. Oavsett hur den grundläggande behörigheten förvärvats fodras att den sökande inhämtat den teoretiska delen av undervisningen i klinisk oral fysiologi för tandläkare.

2.      nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av prefekten utsedd bedömningsgrupp. 

Övriga kvalifikationer
Odontologisk utbildning med minst 180 hp samt legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut omfattande minst 180 hp med examen inom sjukgymnastik eller motsvarande. Det är ett krav att den sökande har erfarenhet av kliniskt arbete. Inom projektet är kunskaper som rör neurologi, biomekanik, matematik och mätning av rörelseförmåga hos personer med funktionsnedsättningar i käksystemet, centrala. Sökande ska ha adekvat kunskap i käksystemets anatomi, fysiologi och neurologi. Erfarenhet av avancerade laboratoriebaserade rörelseanalysmetoder såsom MacReflex, kinetik, isokinetisk registrering och användandet av analysprogram eller liknande är meriterande liksom erfarenhet av databearbetning med statistikprogram och tidigare medverkan i forskningsprojekt. Sökande måste goda språkkunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt samt vara tillgänglig att påbörja anställningen under våren 2019.

Villkor
Tillträdesdag för anställningen är 190301 eller enligt överenskommelse. Löneplacering sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Övrig information
Här kan du läsa mer om utbildning på forskarnivå: https://www.aurora.umu.se/enheter/medfak/forskarutbildning/

Här kan du läsa mer om institutionen för odontologi:
http://www.odont.umu.se/ 

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Anders Wänman, 090-785 60 82, anders.wanman@umu.se 

Ansökan
Du ansöker via rekryteringssystemet Varbi senast 190219. En fullständig ansökan ska innehålla:

•  CV/meritförteckning

•  Personligt brev med en kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och en motivering till din ansökan samt kontaktuppgifter (max 2 A4-sidor)

•  Kopior av examensbevis, relevanta betyg, diplom och andra certifikat

•  Kopior på din magister- eller masteruppsats samt eventuella publikationer där du varit författare eller medförfattare

•  Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 190301 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-194-19
Publicerat 2019-02-05
Sista ansökningsdag 2019-02-19

Tillbaka till lediga jobb