Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Juridiska institutionen söker nu en HR-samordnare som vill arbeta brett inom HR-området. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Anställningen är placerad vid juridiska institutionen men 20% av arbetet är placerat på institutionen för geografi.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-samordnare arbetar du såväl operativt som strategiskt och fungerar som ett nära stöd till institutionernas prefekter och ledning. Arbetsuppgifterna består till stor del av rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt samt rådgivning utifrån gällande lagstiftning, avtal policys och riktlinjer. Arbetsuppgifterna består även av löpande HR-arbete som administration av rekrytering- och anställningsärenden samt hantering av ärenden i universitetets personaladministrativa system. Även andra personaladministrativa arbetsuppgifter ingår i form av att regelbundet stödja medarbetare i HR-frågor, samordna ärenden till interna möten, föra protokoll och uträkning av doktorandernas anställningstid. Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå och arbetsuppgifterna kan förändras över tid. 

Kompetenskrav

Till denna anställning söker vi dig som har examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande samt erfarenhet från självständigt arbete inom HR-området. Vi förutsätter att du har goda kunskaper om de regelverk som styr verksamheten inom HR-området, liksom goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, samt att du kan uttrycka dig på engelska i tal och skrift. 

Övriga önskvärda kvalifikationer

Meriterande är om du har erfarenhet av HR-arbete i stor organisation gärna universitet eller högskola. Du bör ha god datavana och det är också meriterande om du har arbetat med universitetets personaladministrativa system Primula, Varbi och Adato. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Variationen i arbetsuppgifterna är stor och du bör trivas i en miljö med många arbetsuppgifter pågående samtidigt och med många kontaktytor. Du bör också ha lätt för att samarbeta och ha god planeringsförmåga där du kan prioritera dina arbetsuppgifter och har förmågan att arbeta självständigt och ta eget ansvar för ditt arbete. 

Övriga upplysningar 

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Ulf Vannebäck, ulf.vanneback@umu.se 090-7869382.

Mer information om juridiska institutionen hittar du här.

Mer information om institutionen för geografi hittar du här.

Ansökan

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem Varbi. Din ansökan ska vara inkommen senast 2022-11-24 och ska innehålla:

-          Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen

-          CV/meritförteckning

-          Kopia av examensbevis

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1657-22
Kontakt
  • Ulf Vannebäck, 090-7869382
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-10-31
Sista ansökningsdag 2022-11-24

Tillbaka till lediga jobb