Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Kemiska institutionen söker en laboratorieingenjör för samordning av laboratorieverksamheten vid ett av institutionens laboratorium. Anställningen är på deltid, 75 % och tillsvidare. Välkommen med din ansökan senast 25 september 2020.

Arbetsuppgifter
Som laboratorieingenjör kommer du att ha en övergripande samordnande roll i ett laboratorium som fokuserar på forskning inom biologisk kemi. Detta inkluderar instrument/utrustning, användare och material som behövs för att labbet ska fungera på ett optimalt sätt. Arbetsuppgifterna inkluderar samordning och administration av laboratoriet, ”team building”, underhåll av instrument/utrustning samt utbildning gällande rutiner och säkerhet.

Kvalifikationer
Högskoleexamen inom teknikområdet, kemi/molekylärbiologi eller motsvarande krävs samt erfarenhet av underhåll av instrument/utrustning samt utbildning gällande rutiner och säkerhet i forskningslaboratorium eller motsvarande. Utmärkt interpersonell kommunikationsförmåga och en visad förmåga att samordna flera uppgifter krävs. Mycket goda kunskaper i engelska språket både i skrift och tal är ett krav.

Utbildning inom området ledarskap och/eller gedigen dokumenterad erfarenhet av ledarskap i olika miljöer är starkt meriterande. Dokumenterad erfarenhet av arbete i ett kemiskt/molekylärbiologiskt laboratorium är meriterande.

Anställningsvillkor
Anställningen avser deltid, 75% och är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV, examensbevis, övriga relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 25 september 2020.

Ytterligare information
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Henrik Antti, tfn: 090-7865359 eller e-post: henrik.antti@umu.se.

Kemiska institutionen är den största institutionen inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har ca 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och med en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemiskt-Biologiskt Centrum. https://www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1138-20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-03
Sista ansökningsdag 2020-09-25

返回职位空缺页面