Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Flavivirus sprids med myggor och fästingar och orsakar svår sjukdom hos människa. I nuläget finns varken antivirala medel eller och bara några få vacciner för behandling respektive prevention. Projektet går bland annat ut på att karakterisera virus inducerad inflammation i hjärnan för att förstå patogenes. En målsättning med detta projekt är således att erhålla ny kunskap om virus-värd interaktioner in vivo.


Exempel på tekniker som du kommer att använda: Odling av virus, infektion av möss, fluorescensmikroskopi, qPCR för kvantifiering av infektion, transkriptomik, bioinformatik och helhjärneavbildning; samt statistiska beräkningar. Med projektet följer nära samarbete med andra forskare inom gruppen, men sannolikt även samarbete med andra ledande forskare inom virologi, neurologi och immunologi.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektassistent till institutionen för klinisk mikrobiologi. Projektet går ut på att undersöka samspelet mellan virusinfektion och hjärnan. Du blir en del av en internationellt ledande forskargrupp som använder state-of-the-art-tekniker och som samarbetar med andra ledande forskare. Vår målsättning är att erhålla ny, banbrytande kunskap och som möjliggör utveckling av nya behandlingar mot virusorsakade infektioner.


Vi erbjuder en internationell, stimulerande och samarbetsorienterad forskarmiljö där din vetenskapliga karriärutveckling främjas. Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader med start snarast eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning omfattande minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, inom naturvetenskap eller medicinsk vetenskap.
  • Sökande ska också ha erfarenhet av programmering i R och python.
  • Sökande måste vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska, kunna arbeta självständigt såväl som i samarbete med andra och vara mycket motiverad.
  • Sökande bör ha ett stort intresse och erfarenhet av virologi och immunologisk forskning och vara villig att ta sig an vetenskapliga och metodologiska utmaningar i musmodell. 
  • Det är mycket meriterande att ha genomfört kursen försöksdjursvetenskap.
  • Tidigare praktisk erfarenhet av immunofluorescence, histologi, mammaliecellkultur, konfokal mikroskopi, RNA extraktion, transkriptomik och bioinformatik, liksom erfarenhet av forskning är meriterande. 

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  1. Personligt brev som illustrerar kvalifikationer och motivation
  2. CV
  3. Styrkta kopior av examensbevis, intyg och betyg.
  4. Kopia av kandidat- eller masteruppsats samt ev forskningspublikationer.
  5. Kontaktuppgifter till 2-3 referenser

Ansökan görs elektroniskt via Varbi, dnr AN 2.2.1-1097-24. Handlingar som skickas ska vara i word eller pdf-format. Sista ansökningsdag är 2024-10-11.

Övrig information

Tillträde enligt överenskommelse.

För frågor, vänligen kontakta Anna Överby Wernstedt. E-post: anna.overby@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1097-24
Kontakt
  • Anna Överby Wernstedt, anna.overby@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-09-20
Sista ansökningsdag 2024-10-11

Tillbaka till lediga jobb