Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vi erbjuder dig

Umeå universitetsbibliotek och Avdelningen för arkiv och specialsamlingar är en inspirerande miljö fylld av erfarenhet, kompetens och nyfikenhet. Vi försöker driva på utvecklingen i Sverige kring digitalisering genom att arbeta aktivt med att göra vårt material lättillgängligt för våra forskare, studenter och den breda allmänheten. Vid vår arbetsplats är det möjligt att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Läs mer om våra förmåner på Umeå Universitets hemsida.

 

Vi söker nu en projektassistent till projekt som kopplar till digitalisering av arkivmaterial framför allt från vårt arkiv men det kan även förekomma material från de tryckta samlingarna. Anställningen är tolv månader med tillträde 26 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Du ingår i vår arbetsgrupp för digitalisering och samarbetar med olika delar av verksamheten. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta med att planera, förbereda och genomföra skanningen av arkivmaterial såsom till exempel fotografier. I arbetet kan det också förekomma mindre projekt kopplade till genomgångar och undersökningar av äldre material.

 

Vi söker dig som har:

  • Examen riktad mot i biblioteks- och informationsvetenskap, arkivkunskap, historia, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen.

Du är noggrann och ansvarstagande samt har erfarenhet av att arbeta med projekt. Du är van vid att arbeta självständigt och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt. Du har dokumenterad god kommunikativ förmåga på svenska samt även god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Det är meriterade om du har:

  • Tidigare erfarenhet av digital skanning. 
  • Tidigare erfarenhet av publiceringsplattform. 
  • Erfarenhet av bildbearbetning.
  • Erfarenhet av att förteckna arkiv.
Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-26 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-900-24
Kontakt
  • Ulf Sandqvist, Avdelningschef Arkiv och specialsam, 090-7865366
Facklig företrädare
  • SACO, Stefan Fleig, 090-7865998
  • ST, Anders Lennver, 090-7869596
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-08-02
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb