Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vi söker en studieadministratör för arbete med utbildningsadministration. Anställningen är på heltid tillsvidare med start 1 oktober eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Anställningen är placerad vid Institutionen för psykologi, men delar av arbetet kan komma att utföras vid Sociologiska och Pedagogiska institutionen. Dessa institutioner har ett gemensamt administrativt samarbete och den anställde kommer att vara en del av ett spännande utvecklingsarbete. 

Arbetsuppgifter 

Som studieadministratör ger du stöd och service i studieadministrativa ärenden till studenter och lärare. Arbetsuppgifterna består framförallt av löpande studieadministration kopplat till utbildningsprogram och kurser som till exempel registrering, resultatrapportering, tentamenshantering och antagningsadministration.

I arbetet ingår även att vara sekreterare i programråd med tillhörande administration. En mindre del av arbetet består också med att arbeta med kommunikation via exempelvis webb och interna kanaler. Arbetet kan komma att förändras över tid. 

Arbetet sker i nära samarbete med studierektorer, lärare, studievägledare och övrig administrativ personal. Att medverka till utvecklingen av rutiner för en effektiv studieadministration med hög kvalitet är en viktig del av arbetet. 

Vi erbjuder ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till egen kompetensutveckling. I arbetet ingår att medverka till god arbetsmiljö genom att samverka med anställda vid enheten och anställda vid Umeå universitet, att upprätthålla och utveckla goda arbetsrutiner samt att bidra till planering och utveckling av verksamheten och den egna kompetensen. 

Kompetenskrav 

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning som är relevant för befattningen eller motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet, samt erfarenhet av administrativt arbete. För denna anställning krävs goda kunskaper i att arbeta med datoriserade administrativa system och goda kunskaper i M365 samt att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi söker en utåtriktad person som har lätt att för kommunicera och uppskattar att arbeta både tillsammans med andra och självständigt med eget ansvar. Du är ansvarstagande, har god organisationsförmåga och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Som person är du lyhörd, initiativrik och öppen för att ta dig an nya arbetsuppgifter. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. 

Ansökan 

Din ansökan ska innehålla ett CV samt att du svarar på våra frågor i Varbi. Passa på att söka omgående då vi kan komma att genomföra intervjuer löpande. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 16 juni. Välkommen med din ansökan! 

Om oss 

Här kan du läsa mer om respektive institution: 

Institutionen för psykologi www.psy.umu.se

Sociologiska institutionen www.soc.umu.se 

Pedagogiska institutionen www.pedag.umu.se 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-924-24
Kontakt
  • Johanna Olsson, 090-7867491
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb