Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Kemiförrådet är en inköpssamordnande enhet inom Kemiska institutionen som tillhandahåller kemikalier, gas och utensilier till laborativa institutioner inom Kemiskt Biologiskt Centrum (KBC) och andra laborativa enheter inom Umeå universitet samt Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Nu söker vi en inköpsassistent. Sista ansökningsdag är 24 juni 2024 och planerad start är 15 augusti 2024, eller enligt överenskommelse.Arbetsuppgifter

Du arbetar med Chemshop, Kemiförrådets system för inköpssamordning av produkter till laborativ forskning. Du sammanställer och kontrollerar köparnas beställningsunderlag därefter samordnar kundspecifika beställningar som avrop från upphandlade ramavtal eller vid behov som direktupphandlingar enligt LOU, med de tillgängliga beställningsmetoder och de förutsättningar som styr universitetets inköp. Under inköpsprocessen kommunicerar du löpande med köpande forskare och leverantörerna. Kommunikation kommer även att ske med Upphandlingsenheten och informerar vid behov ekonomiadministratörer samt godsmottagare.

Du övervakar leveransprocessen med uppföljning av leveranstider samt vid behov spårning av gods och kontakter med transportföretag. Utreder fel i leveranser, reklamationer och garantiärenden.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning och har erfarenhet av att arbeta med inköpsprocesser och/eller logistikprocesser samt erfarenhet av att arbeta i inköps-administrativa system. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är van användare av program inom Office-paketet, eller likvärdiga program. 

Du har erfarenhet av att arbeta med inköpsprocesser och/eller logistikprocesser samt arbeta med inköpsadministrativa system.

Meriterande är att du har kunskap om Lagen om Offentlig Upphandling, LOU, samt erfarenhet av inköp till laborativ forskningsmiljö.

Du är serviceinriktad och noggrann med ett utpräglat lösningsfokuserat sätt att ta dig an alla typer av ärenden. Du är stresstålig, stabil och socialt med ett trevligt och jämlikt förhållningssätt inför besökare och kollegor.

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, styrkta kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 24 juni 2024. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. 

 

Villkor

Anställningen är ett vikariat på heltid 100% i 6 månader. Tillträde 2024-08-15, eller enligt överenskommelse.

 

Närmare upplysningar lämnas av servicechef Erik Ånger, 090-786 68 19, e-post: erik.anger@umu.se eller administrativ chef Rosita Nilsson tfn 090-7865960 eller e-post:  rosita.nilsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-15, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-929-24
Kontakt
  • Rosita Nilsson, 0907865960
  • Erik Ånger, 073-6205003
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb