Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Organiska kemikalier släpper från polymera material och exponeras för människor och miljö. I detta projekt söker vi dig som kan beräkna exponering och potentiell effekt av valda kemikalier och därmed bidra till bättre val av kemikalier i material. Vi söker dig med gedigna kunskaper i beräkningsmodeller för bedömning av risker av kemikalier. Sista ansökningsdag är 18 mars.

Projektbeskrivning
Projektet syftar till att beräkna exponering av kemikalier via olika upptagsvägar och bedöma såväl exponering som potentiell effekt. Vi vill även utreda effekter av substitution av potentiellt hälsoskadliga ämnen. Fokus kommer att vara på ämnen som är hormonellt störande med syfte att minska belastningen av dessa ämnen. 

Arbetsuppgifter

  1. Sätta upp modeller för exponeringsbedömning
  2. Beräkna exponering av valda kemikalier
  3. Litteratur- och databassökning av effektdata
  4. Bedöma risker av kemikalier
  5. Ta fram förslag och beräkna effekter av substitution av en eller flera valda kemikalier
  6. Rapportera resultat muntligen till projektgruppen
  7. Rapportera i vetenskaplig såväl som myndighetsrapport

 

Kvalifikationer
Doktorsexamen inom området kemiska hälsorisker samt dokumenterade kunskaper i beräkning av hälsoeffekter i plattformar såsom VEGA, KNIME eller motsvarande samt vetenskaplig rapportering. Vidare krävs mycket goda kunskaper i engelska, framförallt för vetenskaplig rapportering och kunskapsinhämtning.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 9 månader. Tillträde enligt överenskommelse.
 

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, doktorsexamensbevis, relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 18 mars, 2024.

Information
Närmare upplysningar lämnas av professor Patrik Andersson, tfn: 090-7865266 eller e-post: patrik.andersson@umu.se.

 

Om oss
 Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Fyra större forskningsområden, Biologisk kemi, IBEAM, Organisk kemi och teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-biologiskt centrum. Mer information om att vara anställd vid Umeå universitet: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-344-24
Kontakt
  • Patrik Andersson, 090-7865266
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-02-28
Sista ansökningsdag 2024-03-18

Tillbaka till lediga jobb