Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Projektet är ett EU Horizonprojekt kallat CATALYSE (Climate Action To Advance heaLthy Societies in Europe). Vid institutionen för epidemiologi och global hälsa leds ett av projektets arbetspaket som fokuserar på tillämpning och forskning om kunskapsöversättning, klimat- och hälsokommunikation.

Det övergripande målet i CATALYSE är att bidra till data, ny kunskap, och verktyg om: 1) sambandet mellan klimatförändringar, miljöfaror, ekosystem och människors hälsa; 2) hälsofördelarna med klimatåtgärder; 3) den roll vetenskaplig evidens om hälsa spelar i beslutsfattande rörande klimatförändringar; och 4) klimatförändringarnas samhälleliga konsekvenser för hälsosystemen.

Arbetsuppgifter

Arbetet inkluderar främst studier med användning av kvalitativ metodik, men kan också i samarbete med forskare vid ett brittiskt universitet handla om surveyexperiment, fallstudier och andra relevanta metoder. Du förväntas spela en aktiv roll i design, insamling och analys av olika former av data samt rapportskrivande.

Anställningen innebär också viss medverkan i andra delar av gruppens arbete inom området hållbarhet, klimatförändringar och hälsa vid institutionen. 

Kvalifikationer

Du har lägst en filosofie magisterexamen som t.ex. inrymmer kvalitativ forskningsmetodik, folkhälsovetenskap/global hälsa, policyanalys och kommunikation till individ och samhälle. 

Du har även dokumenterad kunskap och intresse för hälsa och klimatförändringar – särskilt relaterat till kunskapsöversättning, policyprocesser och kommunikation.

För anställningen krävs god kunskap i kvalitativ metodik med dokumenterad praktisk erfarenhet av djupintervjuer som metod, god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Anställningen kräver mycket god kommunikativ och analytisk förmåga samt pedagogisk erfarenhet, gärna på akademisk nivå. Sökande ska ha dokumenterad god förmåga att samarbeta i team såväl som självständigt.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande om den sökande har publicerat vetenskapligt, gått kurs inom området klimatförändringar och hälsa och har erfarenhet av internationellt arbete inom området. Ytterligare merit är om den sökande har dokumenterad erfarenhet relevant för universitetens samverkansuppgift samt visad förmåga att självständigt leda projekt.

Ansökan

Ansökan görs på svenska och ska innehålla följande:

  • Ett personligt brev som innehåller en beskrivning av varför du är intresserad av detta projekt och hur din bakgrund passar för projektet (max en sida).
  • CV som beskriver utbildning samt tidigare arbetslivs- och forskningserfarenhet.
  • Eventuella publikationer.

Ansökan görs genom vårt elektroniska rekryteringssystem. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Logga in på systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är 240305.

Övriga upplysningar

Anstsällningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 11 månader. Anställningen är tänkt att tillträdas så snart som möjligt med tjänstgöringsort Umeå.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-252-24
Kontakt
  • Maria Nilsson, 090-7866014
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-05

Tillbaka till lediga jobb