Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska, röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Om projektet

Vi söker en projektassistent för att under nio månader arbeta i projektet Shoulder injury related to vaccine administration (SIRVA). Personer som drabbas av SIRVA är en utsatt grupp där kunskapsläget är lågt och fördröjd diagnos och behandling är vanligt. Övergående, oftast lindriga, smärtor i axeln förekommer tämligen ofta efter vaccinering medan SIRVA förekommer sällan men däremot ger kvarvarande, oftast svår, smärta och rörelsebegränsningar i axeln. Kunskapsutveckling behövs avseende SIRVA om t.ex. predisponerande faktorer. 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska med kandidatexamen och som har intresse för injektionsgivning, vaccinationer, och forskning. Du kommer att hantera kvantitativ data från register för att kunna kartlägga fysiologiska faktorer relaterat till SIRVA och vilken behandling som givits till personer med diagnos SIRVA.  

Kvalifikationer

Det är ett krav att ha lägst kandidatexamen som sjuksköterska eller röntgensjuksköterska. Kunskap inom patientsäkerhet och pedagogik är en bra grund. För att underlätta datainsamling i projektet behöver du ha kännedom om vaccinationsgivning. Som person har du förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och noggrant.  Du ska ha kunskap om, och ha hanterat kvantitativ data tidigare, gilla siffror och har grundläggande kunskaper i statistik. 

Det är även meriterande med erfarenhet av att ge vaccin alternativt intramuskulära injektioner som bedöms betydelsefullt i relation till projektområdet. Språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper är meriterande. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-92-24
Kontakt
  • Karin Bölenius, karin.bolenius@umu.se090-7869115
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • ST, 090-7865431
  • SEKO, 090-7865296
Publicerat 2024-01-17
Sista ansökningsdag 2024-02-02

Tillbaka till lediga jobb