Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för molekylärbiologi söker en Staff Scientist för en anställning tillsvidare på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utföra arbetsuppgifter inom två olika områden. Dessa är forskning under överinseende av en forskningsgruppsledare, respektive att ansvara för stöd till personer på institutionen inom avancerad mikroskopi. Inledningsvis kommer forskningsuppgifterna att omfatta analyser av luktsystemet på molekylär, cellulär och systemnivå. Du kommer att använda konfokalmikroskopi och korrelativ ljuselektronmikroskopi (CLEM) samt svepelektronmikroskopi med fokuserad jonstråle (FIB-SEM) för att analysera cellulär ultrastruktur i förhållande till proteinuttryck, modifieringar och lokalisering i luktsinnesneuroner från genetiskt modifierade möss. Ett mål är att få mer kunskap om funktionen och regleringen av en ny organell (den multivesikulära transdusomen) som har upptäckts i laboratoriet. Ett annat forskningsfokus är att analysera regleringen och funktionen av olfaktoriska cilier i omogna och mogna olfaktoriska sensoriska neuroner.

Det andra arbetsområdet är att ansvara för avancerad mikroskopiinfrastruktur vid institutionen och vara involverad i upphandling och underhåll samt att tillhandahålla praktisk och teoretisk kompetensutveckling till potentiella användare. I denna roll kommer du att kommunicera med avdelningens arbetsgrupp för infrastruktur och den lokala organisationen för tekniskt stöd. I arbetsuppgifterna kan också ingå att övervaka och stödja praktisk molekylärbiologisk laboratorieundervisning på grund- och forskarutbildningsnivå. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Sökande ska ha en högskolasexamen som motsvarar en doktorsexamen från ett europeiskt universitet i neurovetenskap eller motsvarande. Den sökande ska ha dokumenterad omfattande erfarenhet och skicklighet inom immunohistokemi, avancerade mikroskopiska tekniker och bildanalyser. Erfarenhet av självständig utveckling av nya protokoll för avbildning av proteinlokalisering i vävnad krävs. Genomgången svensk försöksdjurskurs samt erfarenhet av avel och försök på genetiskt modifierade stammar är ett krav. Forskning om det olfaktoriska systemet hos mus är en önskvärd merit. 

Kandidaten ska kunna ta sig an utmanande uppgifter, lösa problem och uppnå mål, och göra detta i samarbete och kommunikation med andra forskare och forskarstuderande. Erfarenhet av laboratorieundervisning krävs och andra former av undervisning, undervisningsadministration och forskningshandledning av studenter och personal är önskvärt. Sökande måste vara flytande i tal och skrift på engelska, ha en grundläggande förståelse för svenska och vara mycket motiverad.

Ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem senast 8 Januari 2024. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska (helst) eller svenska:

•Ett CV med information om utbildning, en lista över tidigare och nuvarande anställningar samt en lista över publikationer. Pedagogiska kurser och språkkurser som är relevanta för tjänsten bör anges.

•Ett personligt brev som beskriver din forskningserfarenhet och dina intressen samt motivationen för att söka tjänsten. Inkludera information om erfarenhet av teknisk utbildning i mikroskopi och metodologisk vägledning av andra.

•Kopia av examensbevis för doktorsexamen

•Kontaktuppgifter till två till tre referenspersoner.

Mer om oss 

För ytterligare information kontakta Staffan Bohm (staffan.bohm@umu.se) eller Anna Berghard (anna.berghard@umu.se). För mer information om institutionen för molekylärbiologi, vänligen besök vår hemsida www.umu.se/molbiol.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2097-23
Kontakt
  • Anna Berghard, anna.berghard@umu.se
  • Staffan Bohm, staffan.bohm@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-12-14
Sista ansökningsdag 2024-01-08

Tillbaka till lediga jobb