Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik bedriver forskning och undervisning vid den medicinska fakulteten. Förutom institutionsgemensamma anslag för forskning och utbildning har institutionens forskargrupper ett stort antal nationella och internationella forskningsprojekt med extern finansiering. Vi är en internationell arbetsplats med medarbetare från många olika länder.  

Nu finns möjligheten att söka anställning som projektassistent inom ett forskningsprojekt som fokuserar på DNA-replikation och reparation i möss.  Anställningen är på heltid i 4 månader med tillträde 1 februari 2024 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 12 december 2023. 

 

Arbetsuppgifter

DNA byggs upp av fyra olika byggstenar - dATP, dTTP, dGTP och dCTP -  som gemensamt även kallas dNTP. Målet med forskargruppens projekt är att förstå hur förändringar i mängden DNA-byggstenar i cellen påverkar genomstabilitet, åldrande och uppkomsten av sjukdomar, samt utveckla metoder för att bota dessa sjukdomar genom riktade förändringar av DNA-byggstensnivåerna.

Arbetsuppgifterna inkluderar isolering och analys av musvävnader med hjälp av tekniker såsom histologi, immunohistokemi, TUNEL-assay och COX-SDH-färgning.

 

Kvalifikationer

Sökanden bör ha en masterutbildning inom medicin med inriktning på molekylär cellbiologi och humanfysiologi.

Praktisk erfarenhet av immunohistokemi och kunskap inom musanatomi krävs.

God kommunikationsförmåga på engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Meriterande om sökande också har god förståelse av dNTP-metabolismen i mus och människa.

 

Villkor

Ansökan ska innehålla: 

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av tjänsten
  • CV
  • Namn och kontaktinformation med e-postadresser för två eller tre akademiska referenser.  

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 12 december 2023.  
 
Vid frågor kontakta professor Andrei Chabes på andrei.chabes@umu.se 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 februari 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1914-23
Kontakt
  • Andrei Chabes, 073-6205446
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-11-20
Sista ansökningsdag 2023-12-12

Tillbaka till lediga jobb