Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vill du leda ett team av professionella och engagerade medarbetare?

Kansliet för humaniora har elva medarbetare med olika specialistfunktioner inom HR, ekonomi, planering, administration, utbildningsledning, forskningssamordning och kommunikation. På kansliet möts du av en välkomnande och öppen atmosfär, där det läggs stor vikt vid att dela med sig av kunskap och att lära av varandra. Du erbjuds ett brett och varierande arbete på en arbetsplats som tar avstamp i ett kommunikativt, respektfullt och verksamhetsorienterat förhållningssätt där god arbetsmiljö och trivsel står högt på prioriteringslistan. Kansliet ger kvalificerat administrativt och strategiskt stöd åt Humanistiska fakultetens ledning, nämnd, institutioner, enheter och centrum.

Humanistiska fakulteten, med 435 anställda, 3000 studenter och cirka 100 forskarstuderande, ansvarar för en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet inom vetenskapsområdena humaniora och konst. Vid fakulteten finns fem institutioner och tre enheter, inklusive Bildmuseet, samt ett tvärvetenskapligt centrum för arktisk forskning. Läs mer på https://www.umu.se/humanistisk-fakultet/

Vi söker en erfaren och kompetent chef som vill bidra till den fortsatta utvecklingen av verksamheten vid Kansliet för humaniora samt vid fakulteten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Kanslichefen är fakultetens främsta tjänsteman och ingår i fakultetens ledningsgrupp tillsammans med bl.a. dekan och prodekan. Dekan är din chef. Du ansvarar för kansliets personal och ekonomi samt har det övergripande ansvaret för ledning, planering och samordning av kansliets verksamhet. Du är involverad i de flesta frågor som berör kansliets arbetsområden och i dina arbetsuppgifter ingår handläggning av olika slags ärenden, framtagande av beslutsunderlag och skrivelser, hantering av offentliga handlingar, uppföljningsarbete, samordning, drivande av projekt samt strategisk planering och verksamhetsutveckling. Du förväntas kunna samarbeta på ett förtroendefullt sätt inom hela fakulteten, med ett tydligt uppdrag att värna om och utveckla en god och respektfull relation mellan kärn- och stödverksamhet. Du förväntas också kunna företräda fakulteten i kontakter med andra fakulteter, med universitetets ledning och förvaltning samt med externa parter. Kanslichefen ingår i flera grupper på olika nivåer inom universitetet och deltar också i nationella nätverk.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk examen, vana vid offentlig förvaltning eller liknande verksamhet och dokumenterad erfarenhet av att arbeta som chef och ledare i en kunskapsbaserad organisation. Rollen som kanslichef kräver att du är en skicklig ledare med god samarbetsförmåga och att du på ett prestigelöst sätt kan bygga långsiktiga relationer både internt och externt. 

Som person ser du möjligheter snarare än hinder och har förmåga att fatta beslut. Du är inkännande och stödjande och ditt arbetssätt karakteriseras av öppenhet och kommunikation. Ditt ledarskap präglas av tillit, lyhördhet och engagemang. Rollen kräver att att du har initiativkraft och analytisk förmåga och kan delegera arbetsuppgifter. Vi ser även att du har strategiskt tänkande med ett ledningsperspektiv.

Du ska kunna formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har kännedom om den högre utbildningens och forskningens villkor samt kunskap om och erfarenhet av högskolesektorns organisation och regelverk. 

Doktorsexamen ses som ytterligare en merit.

Vi erbjuder
Umeå universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Universitetet har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Övrig information
Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan ska vara inkommen senast 17 mars 2023 och skickas via e-rekryteringssystemet Varbi. Din ansökan ska innehålla:

-          Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen

-          CV/meritförteckning 

-          Dokumentation av formella meriter

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av dekan Christer Nordlund 090-786 97 33, christer.nordlund@umu.se. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-377-23
Kontakt
  • Christer Nordlund, dekan, 090-78697333,christer.nordlund@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb