Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och vi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet samt odontologisk forskning. Vi söker nu en första forskningsingenjör till en av våra forskningsgrupper. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Läs mer om institutionen här.

Beskrivning

Vi söker en engagerad första forskningsingenjör till ”Bone Inflammatory Group” (BIG) för att studera sjukdomsdrivande mekanismer vid parodontit (tandlossning) samt andra associerade sjukdomar. Forskargruppen leds av Pernilla Lundberg och Elin Kindstedt och är baserad vid den Odontologiska institutionens forskningsvåning. På våningsplanet finns tillgång till god infrastruktur och lokalerna är väl utrustade med nödvändig apparatur. I forskargruppen finns en stark bakgrund när det gäller translationella studier av benförlust relaterat till olika sjukdomstillstånd som exempelvis parodontit och reumatism.

Arbetsuppgifter

Personen som erhåller anställningen kommer självständigt planera och utföra experiment samt tolka, utvärdera, sammanställa resultat. Projekten kräver kunskaper inom

  • Hantering av kliniska prover
  • Flödescytometri
  • Cellodling
  • Molekylärbiologiska tekniker (qPCR, Western blot etc.)
  • Försöksdjursarbete ffa djurmodeller föra att studera vävnadsnedbrytning och uppbyggnad.
  • Databehandling och illustration av resultat
  • Akademiskt skrivande

Kompetenskrav

Doktorsexamen i immunologi, cellbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Anställningen kräver förmåga att planera och arbeta självständigt samt höga krav på noggrannhet, ansvarstagande, servicetänkande. Som en del av BIG behöver du även klara av att arbeta med flera saker parallellt, tycka att laborativt arbete är roligt och intressant och vara beredd att arbeta med rutinuppgifter vid laboratoriet. Kompetens krävs för att självständigt kunna sätta upp antikroppspaneler och genomföra flödescytometriska analyser.

Förutom goda kunskaper i engelska krävs goda kunskaper i svenska då arbetet innefattar kommunikation med vårdpersonal. Utmärkt kommunikationsförmåga och förmåga till lagarbete är ett krav. Akademiska och tekniska färdigheter samt personliga egenskaper kommer att vara av stor vikt för ansökan.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av arbete inom immunologiska- och inflammatoriska forskningsprojekt samt erfarenhet av bildbehandling, statistiska dataprogram och att arbeta med RA-musmodeller är meriterande.

Meriterande är också erfarenhet av postdoktoral och publiceringsaktivitet inom fältet.

Övriga upplysningar

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag den 5 januari 2023.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1941-22
Kontakt
  • Pernilla Lundberg, pernilla.lundberg@umu.se,070-5495356.
  • Elin Kindstedt, elin.kindstedt@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-12-06
Sista ansökningsdag 2023-01-05

Tillbaka till lediga jobb