Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, rymdfysik och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdisciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Vid Institutionen för Fysik är vi cirka 100 anställda med en stark verksamhet inom både forskning, undervisning och samverkan. Miljön är internationell med medarbetare från olika bakgrund och kulturer. Våra forskningsområden innefattar inriktningar som kondenserade materiens fysik, organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, laserfysik, plasmafysik, och teoretisk fysik.

Institutionen för fysik söker nu en HR-samordnare med utbildning på högskolenivå, från personalvetarprogrammet eller motsvarande, samt med gedigen kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet inom området, gärna från universitet eller högskola. Anställningen är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2022-12-06.

Arbetsuppgifter
Som HR-samordnare arbetar du med att ge ett verksamhetsnära och konsultativt stöd till prefekt och ledning vid institutionen i samtliga personalfrågor. Du bistår med rådgivning kring personalfrågor utifrån gällande lagstiftning, avtal och riktlinjer, och tar ansvar för att uppdatera dig inom detta område.

Arbetet är brett och spänner över hela HR-området och innefattar samordning och genomförande av processer som rekrytering och anställning, arbetsrätt, omställningsprocesser, rehabilitering och arbetsmiljö.

Som HR-samordnare på institutionen ansvarar du också för samordning och genomförande av introduktion för nya medarbetare och är behjälplig i frågor som rör våra internationella medarbetare.

Du samordnar, administrerar och utvecklar institutionens samverkans-och beslutsprocesser kring personalfrågor, samt är del i institutionens ledningsgrupp. Som del i institutionens ledningsgrupp deltar du i budget och prognosmöten kopplade till bemanningsplanering. Du är vidare prefektens stöd i verksamhetsanalys och kompetensförsörjning.

Som HR-samordnare ansvarar du också för att ständigt utveckla och förbättra processer med relevans för personalfrågor och du stöder övriga ledningsgruppen i andra administrativa arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras samt anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du har kandidatexamen inom personalområdet (personalvetarprogrammet) eller motsvarande, samt erfarenhet av kvalificerat, brett HR-arbete, gärna inom offentlig sektor.

Arbetet som HR-samordnare kräver god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer. Det krävs även ett förtroendeingivande sätt, integritet och god förmåga att organisera och planera arbetet på ett effektivt sätt. 
Mångfalden av situationer och karaktären på frågor och problem som kan uppstå ställer krav på att kunna arbeta utvecklingsinriktat och analytiskt. Arbetet kräver också god samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt, målmedvetet och effektivt.

Du har mångårig arbetslivserfarenhet inom HR-området, specifikt inom kvalificerat personalarbete. Arbetslivserfarenhet från universitet eller högskola är meriterande. Erfarenhet av arbete i en internationell miljö med dokumenterad erfarenhet av kontakter och kommunikation med internationella medarbetare är också meriterande.

Arbetet kräver god datorvana och att du har lätt för att lära dig nya administrativa system. Erfarenhet av system såsom Ladok, Primula och Varbi är meriterande. Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Som person är du lyhörd, har hög integritet och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du ska ha lätt för att samarbeta, ha god initiativ- och planeringsförmåga, kunna prioritera bland arbetsuppgifter samt har förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar för ditt arbete. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan 
Ansökan ska innehålla:
1.   Följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, och motivering varför du söker (max 2 sidor).
2.   CV.
3.   Kopior på examensbevis.

Information 
För mer information kontakta prefekt Thomas Wågberg, E-mail: thomas.wagberg@umu.se, tel: 090-786 5993,

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2022-12-06.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1751-22
Kontakt
  • Thomas Wågberg, 090-7865993
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-11-02
Sista ansökningsdag 2022-12-06

Tillbaka till lediga jobb