Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och vi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet samt odontologisk forskning. Vi söker nu en första forskningsingenjör inom biostatistik/bioinformatik till en av våra forskningsgrupper. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till 12 månader. Läs mer om institutionen här.

Beskrivning

I vårt forskningsprojekt studerar vi behandlingsformen endodontisk regenerering. Denna behandling syftar till att återbilda pulpaliknande vävnad inuti roten med hjälp av stamceller från tandens rotspetsområde. Detta projekt innefattar både experimentella och kliniska försök. Den experimentella delen syftar till att studera bakteriesammansättningen i infekterade, ej färdigutvecklade tänder och hur dessa bakterier påverkar de humana stamceller som krävs för revaskularisering. Målet med den kliniska studien är att jämföra behandlingsresultatet mellan den regenerativa biologiska terapin och den traditionella metoden med cementbarriär.

Arbetsuppgifter

Du kommer primärt att arbeta med bioinformatikanalys av omik-data i det medicinska eller kliniska området. Fokus kommer att vara sekvenseringsdata för RNA, proteomics, metabolomics and microbiomics. Erfarenhet från R eller liknande krävs. Du förväntas bidra med statistisk expertis till forskningsgruppen. Detta inkluderar att ta ansvar för planering, samt tolkning och presentation av resultat i vetenskapliga artiklar, i samarbete med gruppens forskare. Du förväntas ge praktiskt stöd och handledning till studenter och doktoranden i gruppen.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en doktorsexamen och som lägst en magisterexamen i statistik, biostatistik eller annan relaterad vetenskapsgren samt ha intresse av statistiska metoder inom medicinska/biologiska tillämpningar. Mycket goda kunskaper i engelska i så väl tal som skrift krävs.
Specifikt behöver du ha erfarenhet av följande:
Sanger Sequencing, NGS sequencing, RNA microarray analysis, RNAseq, qPCR, ribo Seq, samt protein extraction. 
Som person är du självgående och strukturerar och planerar det egna arbetet, du har lätt för att samarbeta med andra. Vi sätter även stort värde på förmågan att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen, vetenskapliga meriter och motivering till varför du är intresserad av anställningen.
  • CV
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 24 november 2022. 

Vid frågor om anställningen vänligen kontakta universitetslektor/specialistutbildad tandläkare Nelly Romani Vestman, nelly.romani.vestman@umu.se

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1690-22
Kontakt
  • Nelly Romani Vestman, nelly.romani.vestman@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-10-28
Sista ansökningsdag 2022-11-24

Tillbaka till lediga jobb