Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för molekylärbiologi söker en första forskningsingenjör för ett tidsbegränsat vikariat upp till 2 år motsvarande heltid med startdatum 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att omfatta studier av interaktioner mellan mikrober och värddjur i gnagarmodeller av infektion. Det kommer också att omfatta mikrobiella genetiska screeningar och studier av immunsvar på mikrobiella infektioner.

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen inom mikrobiologi, entomologi eller motsvarande. Du har omfattande kunskap med dokumenterad erfarenhet av immunologi och infektion. Av särskild betydelse är erfarenhet av arbete med malaria I en gnagarmodell, inklusive tekniker för myggöverföring av parasiter. Du har också erfarenhet av storskaliga genetiska tekniker. Stor vikt läggs på teknisk kompetens, dokumenterad erfarenhet av gnagarmodeller för infektion och en personlig motivation för att arbeta med forskning. Erfarenhet av hantering av försöksdjur med formell behörighet (godkänd vid försökdjurskurs) är ett krav.

Du är välorganiserad, har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i grupp. God förmåga arbeta i team samt att kommunicera på engelska både i tal och i skrift krävs.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat

Ansökan

Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 17 November 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Doktorsexamensbevis
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker anställningen.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Du hittar mer information om oss på www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1650-22
Kontakt
  • Oliver Billker, professor, oliver.billker@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-10-28
Sista ansökningsdag 2022-11-17

Tillbaka till lediga jobb