Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen integrativ medicinsk biologi (IMB) söker nu en första forskningsassistent som kommer att arbeta i ett av våra forskningsprojekt inom high-throughput screening. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start 2023-01-01, eller enligt överenskommelse. Stationeringsort är Umeå.

Beskrivning

Den sökande kommer att arbeta självständigt inom ett forskningsprojekt finansierat med medel från Wallenberg Centre for Molecular Medicine (WCMM). Ett av projektets huvudmål är att identifiera nya syntetiska ligander för en G-proteinkopplad receptor (GPCR) som har en viktig roll i hjärnans utveckling och reglering av bl.a. dopaminbanornas funktion. Arbetet kommer att fokusera på utvecklande av- och datainsamling från assays för att identifiera och karaktärisera de nya receptorliganderna men kan även omfatta handledning av studenter, doktorander, och postdoktorer som jobbar med cellodling och signaleringsassays för receptorfunktion. 

Kvalifikationer

För att vara behörig krävs att du avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom ett relevant område såsom farmakologi eller farmaceutisk kemi. Därtill ska den sökande ha minst tre års erfarenhet av postdoktoralt arbete, det är meriterande om arbetet utförts i annat land än där avhandlingen framlades. Vidare söker vi en person som har teknisk kompetens inom cellodling, luminescensbaserade GPCR-assays, förberedande av substansbibliotek för high-throughput screening (HTS) och utarbetande av fuktionella assays för HTS. Du ska kunna visa minst tre publicerade originalartiklar som förstaförfattare i internationella fackgranskade tidskrifter samt uppvisa god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande om den sökande har erfarenhet av arbete inom farmaceutisk kemi och kemisk syntes och/eller läkemedelsutveckling (struktur-aktivitetsstudier och hit-to-lead-optimering) inom neurologi/psykiatri, liksom erfarenhet med biofysiska metoder för karaktärisering av receptor-ligandinteraktioner. Vi ser gärna att den sökande har en apotekarexamen eller motsvarande. 

Ansökan

Du registrerar din ansökan via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 2022-11-10. Din ansökan kan vara skriven på engelska eller svenska och ska innehålla:

  • Ett kort följebrev med beskrivning av forskningserfarenhet, tekniska expertis, forskningsintresse och lämplighet för projektet (ca en till två A4-sidor).
  • CV (curriculum vitae) som inkluderar examina med verifikat, anställningar, publikationslista.
  • Namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Vid frågor gällande anställningen kontakta Stig Jacobsson: stig.jacobsson@umu.se, professor vid IMB, Umeå universitet. Läs mer om Institutionen för integrativ medicinsk biologi här: https://www.umu.se/institutionen-for-integrativ-medicinsk-biologi/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1570-22
Kontakt
  • Stig Jacobsson, stig.jacobsson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-10-20
Sista ansökningsdag 2022-11-10

Tillbaka till lediga jobb