Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning
Vi studerar strukturbiologiska aspekter på RNA-virus replikation. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av in situ-strukturstudier av RNA-virus replikation (främst men inte enbart enterovirus). Häri ingår virologi (arbete inom säkerhetsklass två och i framtiden eventuellt tre), cellbiologi, och alla aspekter av in situ-strukturstudier medelst vitrifiering för kryo-EM, jonstråle-baserade preparationsmetoder, kryo-elektrontomografi och därtill hörande tredimensionell bildanalys. I arbetsuppgifterna ingår även skrivande av vetenskapliga manuskript, förberedande av bidragsansökningar och presentation av resultaten vid nationella och internationella konferenser. I arbetsuppgifterna kan även ingå att handleda studenter och doktorander i forskningsarbete, samt att samarbeta med andra forskargrupper. 

Kvalifikationer
Den sökande ska ha en doktorsexamen inom strukturbiologi.  Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av cellkultur inklusive virusinfektioner (speciellt enterovirus), odling av celler på EM-grids, vitrifiering av prover för kryo-EM, provpreparering med ett focussed ion beam-mikroskop under kryoförhållanden, kryo-elektrontomografi av FIB-lameller samt bildbehandling för kryo-elektrontomografi inkluderande subtomogramsmedling. God kommunikation i engelska i både tal och skrift är ett krav.   

Meriterande
Den sökande bör ha erfarenhet av att presentera sin forskning vid nationella och internationella konferenser, skriva vetenskapliga manuskript och bör vara villig att samarbeta både med internationella och lokala samarbetspartners, inklusive praktisk handledning av kollegor i experimentellt arbete. 

Ansökan
Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 10 oktober 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Doktorsexamensbevis
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker anställningen.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230101
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1404-22
Kontakt
  • Lars-Anders Carlson, 090-7865000
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-09-19
Sista ansökningsdag 2022-10-10

Tillbaka till lediga jobb