Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap består av sex enheter – anestesi och intensivvård, kirurgi, klinisk fysiologi, hand och plastikkirurgi, ortopedi samt urologi och andrologi. Institutionen bedriver forskning och undervisning inom dessa ämnesområden.

Vi söker nu en projektadministratör med placering inom kirurgi, Clister. Anställningen avser heltid och tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Forskargruppen CLISTER (www.clister.se) är en forskargrupp med doktorander från Gällivare till Visby. Vi genomför kliniska randomiserade studier samt i samband med det även translationell forskning. Möten i gruppen sker digitalt en gång per månad samt fysiskt på vår och julmöte. Ledare för gruppen är professorerna Ulf Gunnarsson och Karin Strigård. I gruppen finns 16 doktorander, flera postdoc och samarbetspartner på flertal universitetskliniker.

Arbetsuppgifter

Du är en viktig servicefunktion för forskargruppen då ditt arbete innebär att stärka dess kansli. Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat:

• Redigering, korrekturläsning och sammanfattning av texter på svenska och engelska
• Upprättande och redigering av powerpointpresentationer och dokument
• Registrering i databaser
• Arbete med forskargruppens webbsida
• Att inhämta uppgifter ur vårdsystem
• Sammanställning av checklistor
• Utskick och uppföljning av patientenkäter
• Hänvisningar och mottagande av ärenden via telefon och e-post
• Ekonomi- och dokumenthantering

Även andra administrativa arbetsuppgifter ingår i din roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som lägst har gymnasieexamen och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Tidigare erfarenhet av arbete med löpande ekonomiuppgifter krävs. Då vi inom forskargruppen kommunicerar både på svenska och engelska är det viktigt att du har goda språkkunskaper i tal och skrift i dessa språk. Har du dokumenterad erfarenhet av webbpublicering är det meriterande. Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård inklusive arbete i vårdsystem samt erfarenhet av arbete kopplat till forskning är också meriterande. 


Som person ser vi att du är en noggrann och ansvarstagande person som har förmåga att anpassa dig till aktuell situation. Du har lätt för att samarbeta med andra människor, är prestigelös och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1305-22
Kontakt
  • Karin Strigård, adj professor, karin.strigard@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-08-26
Sista ansökningsdag 2022-09-16

Tillbaka till lediga jobb