Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för molekylärbiologi söker en projektassistent för en tidsbegränsad anställning på 4 månader avseende heltid med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.


Arbetsuppgifter

Luktnervceller i musens luktepitel kan delas upp i över tusen olika klasser som stimuleras av olika luktämnen p.g.a. att de uttrycker olika luktreceptorer på cellytan. Den topografiska organisationen av nervcellsförbindelser mellan luktnervceller och nervceller i hjärnans luktlob kallas luktsinneskartan och har en funktion vid särskiljning mellan lukter. Luktsinneskartans förbindelser är plastiska, d.v.s. de förändras av luktstimuli. Nervcellsplasticitet ligger till grund för luktinlärning och anpassning till lukter i miljön. Projektet syftar till att bestämma hur avsaknad av proteinet MFGE8 (lactadherin) påverkar nervcellsplasticitet i luktepitelet samt organisation av luktsinneskartan i vuxna möss.

Som projektassistent kommer Du under handledning att:

Arbetet innefattar PCR (genotypning), preparation av näsepitel hos mus, kryostatsnittning, snittning av parafininbäddad vävnad, RNAscope in situ hybridisering, immunohistokemi, konfokal mikroskopering, bildanalys av mikroskopbilder, identifiering av olika musbiotoper samt planering av infångande och handhavande av vilda möss. Projektet är en pilotstudie (4 månader) som syftar till att undersöka om det finns potential för ansökan om forskningsanslag som för att finansiera ett fullskaligt forskningsprojekt.   

 

Kvalifikationer

Du ska ha en universitetsexamen motsvarande en europeisk kandidatexamen i molekylärbiologi (eller motsvarande forskningsområde) vid tidpunkten för rekryteringen. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av genotypning och immunohistokemiska analyser av musens luktepitel. Övriga kvalifikationer är erfarenhet av RNAscope, kunskap om musens luktsinne, MFGE8 och erfarenhet av infångande och handhavande av vilda möss. Vi söker en mycket motiverad person som har förmåga att jobba produktivt i ett forskningsteam. Du behöver kunna kommunicera och skriva flytande på engelska.

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 15 juni 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska (företrädesvis) eller svenska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för en till tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

 

Mer om oss

För ytterligare information kontakta Staffan Bohm (staffan.bohm@umu.se) eller Anna Berghard (anna.berghard@umu.se). För mer information om institutionen för molekylärbiologi vänligen besök vår hemsida www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-982-22
Kontakt
  • Staffan Bohm, staffan.bohm@umu.se
  • Anna Berghard, anna.berghard@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-01
Sista ansökningsdag 2022-06-15

Tillbaka till lediga jobb