Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har idag ca 100 anställda och bedriver forskning inom områden såsom energiteknik, laserspektroskopi, medicinteknik samt elektronik och systemteknik. Vi söker nu en projektassistent med specialisering på modellering av reagerande heterogena multifasflöden i schaktugnar med syfte att prediktera parametrar direkt användbara för processutveckling hos kalkproducerande industrier.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Projektet är en del av verksamheten vid Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk vid Umeå universitet och utförs i nära samverkan med kalkproducerande företag. Projektassistenten kommer att utföra avancerad modellering av reagerande heterogena multifasflöden inkluderande alla steg från modellbyggande till industriella valideringsförsök och parameterprediktering. Projektassistenten kommer att delta i utvecklingen, medverka i referensgruppsmöten, samt rapportera resultat muntligt och skriftligt.  Arbetet innefattar individuellt analytiskt och laborativt arbete såväl som samarbeten inom forskningsmiljön samt med medlemmar av Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk vid Umeå universitet.

Kompetenskrav
Civilingenjörsexamen i energiteknik eller motsvarande är ett krav. Erfarenhet av utveckling i Simcenter STAR-CCM+ samt dokumenterad erfarenhet av numeriska simuleringar av heterogena reagerande termokemiska högtemperaturprocesser är ett krav, liksom dokumenterad kunskap om den specifika processen (kalkugnar).

Övriga önskvärda kvalifikationer
Vi söker en dedikerad och initiativrik medarbetare som vill vara med och utveckla den dynamiska forskningsmiljön vid Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk vid Umeå Universitet. Vi hoppas hitta dig som har ett personligt engagemang för forskningen, samt ett intresse för utvecklingen av framtida hållbara industriella system inom termisk processkemi.

Erfarenheter av att programmera detaljerade fysiokemiska submodeller relevanta för kalkbränning är fördelaktiga för det projekt som anställningen avser och är därför starkt meriterande kvalifikationer. Du bör behärska engelska och svenska på nivån för avancerad språkanvändning (C1).

Ansökan
Din ansökan skall innehålla följande:

  • Ett brev med en kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivation för ansökan samt dina kontaktuppgifter (max 2 sidor).
  • Curriculum vitae.
  • Styrkta kopior av relevant(a) examensbevis och certifikat.
  • Kopior av relevanta publikationer.

Ansökan ska skickas via e-rekryteringssystemet Varbi. Sista ansökningsdag är 1 juni 2022. Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader med tillträde 1 Juli 2022 eller enligt överenskommelse.

Information
För mer information kontakta Per Holmgren, tel.: +46 90 786 94 03, e-mail: per.holmgren@umu.se   

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-862-22
Kontakt
  • Per Holmgren, 0907869403
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-05-11
Sista ansökningsdag 2022-06-01

Tillbaka till lediga jobb