Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Humanistiska fakulteten, med 400 anställda, ansvarar för en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet. Fakulteten har ett tjugotal huvudområden vid sammanlagt fem institutioner och tre enheter.

Vill du vara en av oss och ingå i ett team av professionella och engagerade medarbetare? Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierande arbete som fakultetssamordnare på en arbetsplats, där god arbetsmiljö och trivsel står högt på prioriteringslistan!

Kansliet för humaniora har för närvarande elva medarbetare med olika specialistfunktioner inom forskning, utbildning, HR, ekonomi och kommunikation. Kansliets uppgift är att ge ett kvalificerat administrativt och strategiskt stöd till fakultetsledning, fakultetsnämnd, institutioner och enheter. Läs mer på https://www.umu.se/humanistisk-fakultet/.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som fakultetssamordnare är du handläggare för gemensamma processer vid fakulteten. Du arbetar med planering, genomförande och samordning av administrativa processer och utgör ett nära stöd till kanslichefen och fakultetsledningen. I arbetsuppgifterna ingår även att koordinera, genomföra och utveckla arbete med internationalisering, innovation och samverkan med det omgivande samhället.

Samordning av fakultetens arbete med årsredovisning, verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, riskanalys, arbetsordning, delegationsordning, remisser och policyfrågor utgör en stor och viktig del av dina arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår att planera och samordna planering och uppföljning för fakultetens enheter och institutioner. I arbetsuppgifterna ingår även att i olika sammanhang bereda och presentera beslutsunderlag i beslutande organ. Vissa arbetsuppgifter rörande utbildnings- och forskningsadministration ingår också i anställningen.

Inom området internationalisering, innovation och samverkan arbetar du bland annat med att hantera olika avtal och utarbeta policyer. Du bistår institutionerna med kunskap om internationaliserings- och samverkansfrågor och företräder fakulteten i grupper och nätverk som diskuterar dessa frågor. Du ger även information till fakultetens studenter om utlandsstudier och bistår i arbetet med långsiktiga student och lärarutbyten med internationella universitet samt hanterar stipendieärenden.

Du medverkar i planering av olika aktiviteter vid fakulteten som till exempel planeringsdagar, fakultetens administratörsträffar m.m. Kansliet arbetar i team vilket innebär en kontinuerlig utveckling av befattningshavarnas arbetsuppgifter och det innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lägst kandidatexamen och som har minst tre års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom statlig verksamhet eller motsvarande verksamhet.

Rollen som fakultetssamordnare kräver att du är en skicklig administratör och utredare med god samarbets- och organisationsförmåga. Du ska vara självgående men också kunna planera, driva och genomföra processer tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att arbeta med förvaltningsfrågor och av att planera och utveckla administrativa processer.

Ditt arbetssätt präglas av drivkraft, flexibilitet och integritet. Rollen kräver även att du är initiativtagande samt lösnings- och utvecklingsorienterad. En god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt är en förutsättning för anställningen.

Myndighetsspråket är svenska. Du ska vara skicklig på att formulera dig i tal och skrift både på svenska och engelska och kunna förmedla informationen på ett pedagogiskt sätt samt ha god vana av att utforma och hantera offentliga handlingar.

Arbetet förutsätter goda kunskaper och vana av att arbeta med Officepaketet.

Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med internationalisering är meriterande.

Vid bedömning kommer mycket stor vikt fästas vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Anställningen är placerad vid Kansliet för humaniora. Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde den 1 augusti eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Humanistiska fakulteten eftersträvar en jämn könsfördelning. Eftersom merparten av de anställda vid Kansliet för humaniora är kvinnor ser vi gärna manliga sökande. 

Närmare upplysningar lämnas av kanslichef Lena Högback, tel. 090-786 57 36, lena.hogback@umu.se. Vid frågor kring rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta vår HR-samordnare: Lovisa Larsson, tel. 090-786 73 84, lovisa.larsson@umu.se  

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommen senast den 14 februari 2022. Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV/meritförteckning samt kopior av intyg. Alla ansökningar kommer att lagras och hanteras i Umeå universitetets rekryteringssystem Varbi. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-95-22
Kontakt
  • Lena Högback, kanslichef, 090-786 57 36 , lena.hogback@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2022-01-24
Sista ansökningsdag 2022-02-14

Tillbaka till lediga jobb