Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Institutionen för strålningsvetenskaper söker en postdoktor inom patologi och bildbehandling. Anställningstiden är två år och avser heltid med start den 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning

Bildgivande tekniker som MRI och PET ökar i betydelse inom diagnostik av prostatacancer. Tyvärr saknas fortfarande kunskap om hur väl olika bildgivande tekniker avbildar olika typer av prostatatumörer, särskilt med avseende på storlek, molekylär subtyp och aggressivitet. För att utforska detta har vi initierat ett samarbete mellan onkologi, patologi, radiologi och medicinsk fysik. In-vivo-bilder med två PET tracers och MR har länkats till storsnitt-histopatologi för 55 prostatacancerpatienter. Innehavaren av den utlysta tjänsten kommer att delta i arbetet med att korrelera bildinformation med olika markörer för tumöraggressivitet som Gleason score, Ki67, och PSA uttryck, och molekylär subtyp.

Arbetsplatsen kommer att vara avdelningen för patologi, men med nära samarbete och kontakt med radiologi, onkologi och strålningsfysik. Innehavaren av tjänsten kommer att få möjlighet att även utveckla egna forskningsidéer inom ramen för projektet.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom medicinsk vetenskap eller liknande. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Tidigare erfarenhet inom tumörbiologi och histopatologisk granskning av tumörer, samt mycket god talad och skriven engelska är också ett krav.

Meriterande

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

Tidigare erfarenhet av forskning inom prostatacancer är en merit.

Vi söker en mycket motiverad forskare med förmåga till snabbt lärande och med dokumenterad förmåga till produktivt arbete, både självständigt och i team.

Mer om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor från 1 februari 2022.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen och motivering till varför du är intresserad av anställningen.
  • CV
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning, alt om examensbevis inte ännu erhållits, intyg på godkänd disputation samt godkända genomförda doktorandkurser
  • Andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 11 februari 2022.

Övrig information

Närmare upplysningar om anställningen lämnas Tufve Nyholm, tufve.nyholm@umu,se eller Anders Bergh, anders.bergh@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/

 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-27-22
Kontakt
  • Tufve Nyholm, 090-7858432
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2022-01-13
Sista ansökningsdag 2022-02-11

Tillbaka till lediga jobb