Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

Vid institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap bedrivs forskning samt forskar- och
grundutbildning inom ämnena anestesi och intensivvård, kirurgi, klinisk fysiologi, hand- och
plastikkirurgi, ortopedi samt urologi och andrologi. Här kan du läsa mer om oss: https://www.umu.se/
institutionen-for-kirurgisk-och-perioperativ-vetenskap.

Vi söker nu en institutionsadministratör på heltid och tillsvidare. I rollen som institutionsadministratör ingår du i institutionens centrala administratörsgrupp som består av fem personer. Administratörsgruppen utgör en servicefunktion och ger stöd till både institutionsledning och anställda i ekonomifrågor, personalfrågor, kommunikation, verksamhetsplanering, forskarutbildning, studie- och övrig administration. Arbetet kan till viss del vara institutionsöverskridande.

Arbetsuppgifter

Rollen som institutionsadministratör är en klassisk ”spindeln i nätet”-roll där du utgör ett administrativt stöd till alla våra sex ämnens lärare och forskare.

En stor del av ditt arbete är att självständigt samordna schemaläggningen för ämnena ortopedi, kirurgi, anestesi och urologi på Läkarprogrammet. Detta sker i samarbete med ämnesansvariga lärare, kurssamordnare och kursadministratör samt regionanställda schemaläggare. Andra administrativa arbetsuppgifter som ingår är bland annat lokalbokning, arbete i lärplattform, intygsskapande och förberedelse av material till lärare och studenter. En annan viktig del i arbetet är forskningsadministration, till exempel administration av register och adresslistor, enkäthantering samt att arkivera forskningsmaterial. I din roll är du också diarieansvarig inom institutionen.

Även andra administrativa arbetsuppgifter ingår i tjänsten och arbetsuppgifterna kan komma att ändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som lägst har gymnasieexamen, med tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet av administrativt arbete från universitet eller högskola är meriterande liksom tidigare erfarenhet av arbete med schemaläggning. Meriterande är även erfarenhet av universitetets administrativa system.

För att lyckas i arbetet som administratör behöver du ha ett serviceinriktat arbetssätt och ha lätt för att samarbeta med många olika människor i både universitets- och landstingsorganisation. Du bör vara en prestigelös och strukturerad person som också trivs med att arbeta självständigt. Arbetet kräver att du tar egna initiativ, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och tar stort ansvar för ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.




Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2007-21
Kontakt
  • Christina Ljungberg, prefekt, christina.ljungberg@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-12-22
Sista ansökningsdag 2022-01-12

Tillbaka till lediga jobb